Vidak u juniroskoj, Gaće u seniorskoj reprezentacijiNa kontrolnim okupljanjima u tri hrvatske reprezentacije, A, juniorskoj i kadetskoj, od nedjelje se nalazi 15 igračica iz Rukometnog kluba Podravka. Veliki je to doprinos hrvatskom sportu našeg najtrofejnijeg rukometnog i ženskog kluba uopće.

Izbornik Vladimir Canjuga okupio je A reprezentaciju u Vrbovcu, gdje će biti do 23. veljače. S repreznatcijom je osam Podravkinih igračica (Anita Gaće je otkazala): Ivana Jelčić, Marta Žderić, Maja Zebić, Nikica Pušić, Vesna Milanović Litre, Dina Havić, Miranda Tatari i Ivana Petković. Kako nema inozemki, Canjuga želi dobiti uvid u raspoložive igračice iz 1. HRL.

Izbornik Nenad Šoštarić okupio je juniorke u Dugom Selu, također do 23. veljače. Iz Podravke je pozvano pet juniorki: Andrea Čović, Lea Vukojević, Anamarija Peti, Marijeta Vidak i Ivana Dragišić (na posudbi u Zelini). U stručnom štabu je i koprivnički trener u TVIN Trgocentru Goran Mrđen.

 

Podsjetimo na razlog okupljanja. Nenad Šoštarić:

– Do travanjskih kvalifikacija za EP, koje igramo u Poljskoj, (Hrvatska, Poljska, Grčka, Izrael – dvije reprezentacije idu dalje) imat ćemo još jedno kontrolno okupljanje u ožujku, a sve kako bismo spremni dočekali kvalifikacije i naravno izborili plasman na ovogodišnje EP koje se igra u kolovozu u Nizozemskoj.

U Biogradu na moru do 24. veljače kadetkinje je okupio Edo Šmit i u reprezentaciji su iz Podravke Ivana Kapitanović i Matea Mikolčić. U stručnom štabu je i Podravkina trenerica Snježana Petika.

Odmah nakon povratka s reprezentativnih okupljanja RK Podravka će u Koprivnici (u četvrtak, 24. veljače u 19 sati) predstaviti 32 svoje igračice u susretu osmine završnice kupa u kojoj se sastaju Podravka Vegeta i Podravka Lino. Praktički, na terenu će se vidjeti Podravkina sadašnjost i budućnost. Vrijedno navijačkog pogleda na taj događaj.