Motivi-06Prigodnom svečanošću na Glazbenom paviljonu u koprivničkom Gradskom parku u petak su otvoreni Podravski motivi. Ključ grada zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić predao je naivnom slikaru Nikoli Večenaju Leportinovu, bivšem radniku Podravke, a priredbu je službeno otvorio ministar kulture Republike Hrvatske Berislav Šipuš, prvi hrvatski ministar kulture koji je uopće posjetio Podravske motive.

Motivi-08– Čudno je da vas ranije nije posjetio neki ministar kulture, a bilo je među njima ljubitelja umjetnosti. Ja sam po struci glazbenik, ali ostao sam impresioniran s onim što sam vidio. Vrijeme nas nije poslužilo, ali veliko mi je zadovoljstvo da sam danas stigao u Koprivnicu. Želim umjetnicima da im ova tri dana budu uspješna, a kompaniji Podravki još jednom zahvaljujem na vrlo velikoj energiji, trudu i materijalnim sredstvima koja ulaže u kulturu i umjetnost – rekao je ministar Šipuš.

S izloženim radovima ukratko ga je upoznao koprivnički slikar Ivan Andrašić.

Na otvaranju Podravskih motiva nastupio je i ženski pjevački zbor KUD-a Podravka. Mlade rukometašice Podravke i koprivničke kuglačice, uz pomoć Podravkinih promotora kulinarstva, izradilesu najveću slatku sportsku tortu Podravine oblika lopte, koja se sastoji od muffinsa i Lino lade.

Motivi-09