Ilustracija // S utakmice Podravka Lino - Pan Đakovo // Foto Mirko Lukavski, Glas PodravineTRENERI SURADNICI // Piše Branko Krajačić, trener Podravke Lino

S neugodnog gostovanja u Slavonskom Brodu, Linice se vraćaju sa punim plijenom, pobijedile su 16:29 (10:15).Rezultatski gledano, rekli bi lagana pobjeda, ali poznavaoci rukometa znaju, da je gostovanje u Brodu sve samo ne lako, a tako je bilo i ovoga puta. Utakmica, puna naboja od samog početka, više je ličila nekoj borilačkoj, a ne rukometnoj predstavi.

Domaći sastav odlučan, po bilo koju cijenu slomiti mladi sastav kokica, već u samom početku agresivno je ulazio u svaki kontakt, a utakmica je bila na rubu incidenta. Kokice ne ustupaju, već svaki udarac stoički primaju, ali i prvom prilikom vraćaju, što izaziva puno revolta kod bučne domaće publike. Sudački par nepripremljen za takav razvoj događaja, ne snalazi se najbolje pa do 10-e minute nema  utakmicu pod kontrolom. No, ubrzo strasti su se smirile i počinje se igrati rukomet.

Linice agresivnom obranom ne dozvoljavaju domaćim igračicama kvalitetniju pripremu napada, a uz odličnu Kapitanović na vratima, lako dolaze do lopte i na krilima A. Oremović i N. Tvorić, kažnjavaju svaku pogrešku. To donosi prednost od +5 (8:3), već u 15. minuti, koju Linice kontroliraju do kraja prvog dijela. Nastavak još bolji i već na samom početku, Linice rade seriju od 4-0, a rezultat je visokih 19:10, što u konačnici i lomi domaći sastav, a jedina nepoznanica je, na kojem će se minusu zalediti?

Naravno i dalje se igra grubo, pa je jedini cilj s obzirom da je utakmica već davno riješena, vratiti se iz Broda bez ozlijeđenih igračica, što smo i uspjeli. Da zaključim, Linice su u današnjoj utakmici bile kvalitetnije i bolje u svim segmentima igre i zasluženo nose bodove u Koprivnicu.

Kvalitetna obrana i borbenost cijele ekipe, glavni su razlozi što smo osvojili bodove na teškom gostovanju u Brodu.  Bez obzira na rezultatsku prednost, utakmica je bila na rubu ulične tučnjave, sa 28 minuta isključenja. Drago mi je da smo se i u takvim uvjetima odlično snašli, a moram priznati i istom mjerom uzvratili, što nam je još jedno dobro iskustvo. Imali smo nekih prijašnjih dugovanja prema ekipi Broda, koji smo u potpunosti naplatiti, a rezultat svega je i zaslužena visoka rezultatska prednost.

PRVENSTVENA UTAKMICA 4. KOLA 2. HRL SJEVER

BROD GYMNASIUM  – PODRAVKA LINO 16:29 (10:15)

SLAVONSKI BROD – Sportska dvorana Brod. Gledatelja 150. Suci: Marko Lušić i Mario Uglik (oba Vinkovci). Nadzornik: Jozo Sušilović (Garešnica).

BROD GYMNASIUM: Lončar, Grbešić, Orašinović 3, Vucić 1, Musa 2, Pavičić, Mitrović, Horvatović 4, Kolik 1(1), Bednjanec 1, Pilipović, Daidžić 1, Njerš 3(2), Roso, Ferić. TRENER: Darko Celner.

PODRAVKA LINO: V. Tvorić, Krmpotić (1), Kapitanović (13+2), Slivar 3, N. Tvorić 11(4), Mikolčić 3(1), Pejak, Šenvald 4, Bogdanović, Božić 2, Polančec, Zagorščak 1, L. Kalaus, D. Kalaus 2, Dušak, M. Oremović, A. Oremović 3. TRENER: Branko Krajačić.

SEDMERCI: Brod Gymnasium 5(3), Podravka Lino 5(5).

ISKLJUČENJA: Brod Gymnasium 12 minuta (Vucić 2+2, Horvatović, Daidžić, Njerš i Roso po 2), Podravka Lino 16 minuta (D. Kalaus 2+2, Zagorščak, Mikolčić, Božić, L. Kalaus, A. Oremović i Dušak po 2).