Miranda Tatari, prigoda generacijeIzbornik ženske A reprezentacije Vladimir Canjuga okupio je u Zagrebu 19 igračica za kvalifikacije za Olimpijske igre te završetak kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Među njima je i sedam iz Podravke. Iz Zagreba reprezentativke su otišle u Novigrad, gdje će se pripremati do 23. svibnja, kada putuju u Španjolsku.

Kvalifikacije za Olimpijske igre su u Guadalajari od 25. do 27. svibnja, a suparnici su: 25. svibnja u 10,45 sati Nizozozemska, 26. svibnja u 10,45 sati Argentina i 27. svibnja u 12,30 sati Španjolska.

Nakon povratka u ponedjeljak 28. svibnja, putuje se u Italiju, gdje se u mjestu Oderzo 30. svibnja u 18 sati igra utakmica 5. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo s Italijom, a 3. lipnja u 17,30 sati u Novigradu u Istri igra utamkmica 6. kola kvalifikacija sa Slovačkom.
Reprezentativke iz Podravke Vegete su Marta Žderić, Ivana Jelčić, Anita Gaće, Nikica Pušić-Koroljević, Vesna Milanović-Litre, Miranda Tatari i Lidija Horvat, iz Krim Mercatora Jelena Grubišić, Andrea Šerić Andrea Penezić i Kristina Franić, iz Lokomotive Sonja Bašić, Žana Čović i Katarina Ježić te iz Budućnosti Dijana Jovetić, Maja Zebić (Itxako), Maida Arslanagić (KIF Vejen), Ivana Lovrić (Samobor) i Dragica Džono (Zelina).

O kvalifikacijama u Španjolskoj kapetanica Miranda Tatari je rekla:

Nama je to druga prilika, jednu smo propustili. Bilo je jako teško i ovoga puta bit će jako teško. Tri su utakmice s jakim suparnicama, o Španjosloj ne treba pričati, najbitnija nam je prva utakmica s Nizozemskom i priželjkujemo pobjedu da bi bile bar druge, a tu je i Argentina. Prilika je to koja se ne propušta, imamo velike izglede. Moramo se dobro pripremiti, dobro odigrati tih 180 minuta. Olimpijada je Olimpijada, a kvalifikacije su prilika ove generacije. Primijetio se pomak u našim utakmicama s Danskom, pa vjerujem u prolazak i odlazak na Olimpijadu.

Izbornik Vladimir Canjuga napomenuo je da je od svih ženskih hrvatskih selekcija samo odbojkaška reprezentacija bila na Olimpijadi u Sydneyu.

– Motiv je ogroman. Prvi puta bi rukometašice bile na Olimpijadi. Za njih bi to bio iskorak od 100 milja, velika stvar za nastavak karijere, velika stvar za hrvatski rukomet, za hrvatski sport. Mi ćemo se dobro pripremiti da odigramo dobro, prije svega prvu utakmicu s Nizozemskom, koja je ključna. No, morat ćemo biti ozbiljni i u drugoj utakmici s Argentinom, s kojom smo imali problema na SP u Brazilu. Na kraju dolazi Španjolska kao domaćin i svjetski doprvak. Želja nam je da iz kvalifikacija izađemo neporaženi, ali bit ćemo sretni ako doživimo koji poraz, a odemo na Olimpijske igre. Nakon toga slijedi nastavak kvalifikacija za EP u Nizozemskoj, kamo smo se i teoretski plasirali kao pobjednik kvalifikacijske skupine, a i jedina smo reprezentacija u Europi koja ima svih osam bodova – rekao je Canjuga.