Trener Hrupec u Daruvaru laniProšle godine u isto vrijeme bio je sjajno na pripremama Podravke Vegete u Daruvaru. Daruvarske Toplice izabrane su i ovoga puta. Uvjeti su odlični, domaćini su pri ruci na svakom koraku, a to nije mala stvar, jer u pripremnom razdoblju puno je sitnica koje su klubovima potrebne da bi se ekipa pripremila za naporne natjecateljske dane. No, nema reprezentativki. Njih šest postale su olimpijke i zasad imaju dobar nastup na olimpijskom turniru u Londonu.

Trener Neven Hrupec poveo je u Daruvar 14 igračica. Tamo su od srijede Žderić, Kapitanović, Pongrac, A. Oremović, Maljak, D. Kalaus, A. Čović, S. Šenvald, Bulath, Damnjanović, Ž. Čović, Vidak, Dragišić i L. Kalaus. Ostale su doma Mikolčić i treća golmanica Ana Krmpotić, a Božić i Tvorić igraju sredinom kolovoza na Svjetskom prvenstvu kadetkinja u Crnoj Gori. U stručnom su stožeru trener Hrupec, kondicijski trener Golub, trener vratarki Vujović i fizioterapet Savić.

– Primili smo se posla. Prvoga dana, u srijedu, imali smo popodnevni trening u dvorani. U četvrtak ujutro bili smo na otvorenom, s tim da su u posebnom tretmanu golmanice Kapitanović i Žderić, s obzirom na to da ćemo Kapitanović pustiti da ode braniti na SP kadetkinja u Crnoj Gori od 15. do 26. kolovoza.

Vruće jest, ali može se izdržati, uvjeti su, potvrđuje Hrupec, prema očekivanju OK.

– I hrana je dobra i već smo naviknuti, pa nemamo nikakvih primjedbi – dodaje – Stvarno je dobro.

Zamolili smo trenera za komentar nastupa reprezentacije na Olimpijadi, gdje je puno Podravkinih cura, šest točnije.

– Pretpostavljamo da ste gledali i da ste se oduševili kao i mi.

– Naravno, jako smo sretni, presretni. Malo smo bili razočarani što Rusiju nismo mogli gledati izravno na televiziji, ali su se cure snašle, pa smo gledali preko interneta, tako da smo odmah bili uključeni. Olimpijkama treba čestiti, pohvaliti ih. Neka samo tako nastave dalje. Bili smo oduševljeni i želimo im svu sreću u nastavku. Nećemo im smetati, neka imaju svoj mir, ali neka znaju da živimo s njima, da se veselimo svakom golu, svakoj dobroj stvari. Svako im dobro.

– Iz dosad viđenog ”očitali” smo dobru formu naših, Podravkinih, rukometašica.

– Je, apsolutno. Zbog toga nam je posebno drago, mi vjerujemo u njih, a neka i one imaju tu vjeru u sebe. A osim sadašnjih, bila je naša i Penka, bile su naše i Kika, Zeba, Šera, Dija. Drago mi je zbog svih cura. Neka imaju sreće i dalje, mi smo sretni skupa s njima.

U Daruvaru se ide dalje. Svako prije podne su teški fizički treninzi, za što je zadužen Bojan Golub.

– A popodne radimo s loptom, iako su treninzi teški. Nadam se da ćemo pripreme dobro odraditi. Mlade cure su tu da nam pomažu u pripremama, da pomognu koliko mogu, jer ne mogu biti u jednakom ritmu s prvotimkama. Pomažu, trude se i nadam se da ćemo ekipu pripremiti da možemo normalno igrati utakmice. Ne obaziremo se na one cure kojih nema, ponašamo se kao da smo kompletni, radimo da odigramo pripremne utakmice i turnir. Čekamo da nam se vrate naše olimpijke, pa ćemo kompletni imati dosta vremena da se uigramo i da za Ligu prvakinja budemo spremni – pot6puno je pomiren sa situacijom Hrupec.

Jer ne treba zaboraviti da će se tri međunarodne prijateljske utakmice i turnir u Mađarskoj igrati u kombiniranom sastavu. Nakon toga Bepov turnir i pet jesenskih utakmica Regionalne lige služit će kao solidne pripreme za Ligu prvakinja, a krajem rujna Podravka Vegeta sudjelovat će i na Memorijalu Vinka Kandije u Ljubljani.