Iz malog u veliki rukomet, ilustracija // ArhivaTRENERI SURADNICI // Piše trenerica Đurđica Zečević

Konačno smo dočekali početak 1. HRLD, za djevojčice rođene 2000/2001. godine, koja je podjeljena u tri regionalne lige, a u regiji Sjever uz Podravku 4 nastupaju još i ženski rukometni klubovi Pan Đakovo, Brod (Slavonski Brod), Koka (Varaždin), Zrinski  (Čakovec), RŠD Bjelovar, Garešnica, TVIN Trgocentar (Virovitica) i Ivančice (Ivanska). Liga se igra turnirskim sustavom u četiri kruga dvokružno, a četiri prvoplasirane ekipe, uz sedam iz regije Zapad i četiri iz regije Jug, plasirat će se na završnicu državnog prvenstva.
Utakmice se igraju u trajanju 2×20 minuta loptom br. 1, a isključuje se na 2 minute.

U nedjelju, 18. studenoga Podravka je bila domaćin 1. kruga, a suparnice su bile ekipe TVIN Trgocentra i Ivančice.
U prvoj utakmici s Virovitičankama, iako smo vjerovali u pobjedu, izgubili smo s dva gola razlike 22:20 (9:11), usprkos činjenici što smo većinu utakmice vodili s nekoliko pogodaka razlike. Zapravo, pobijedila nas je jedna njhova igračica, ljevoruka Kaselj (16 golova), kojoj moje igračice nikako nisu uspjele parirati igrom u obrani, a golmanice obraniti po koji udarac. Slijedi “jezikova juha” i ispravljanje lošeg u igri. Kod nas se s 10 golova istakla jedino Tena Petika.
U drugoj utakmici s Ivančicama, usprkos uzdrmanosti od prethodnog poraza, pokazali smo bolju igru u kojoj sam dala priliku za igru svim djevojčicama. Pobijedili smo sa rezultatom 24:9 (11:5).
Ekipa Podravka 4 nastupila je u sastavu (u obje utakmice, golovi zbrojeni):
Bačić, Petika 10, Galinec 3, Popović 2, Sikavica 2, Dombaj, Kodrić 5, Brkić 2, Benić 3, Jandrašić 5, Vrabec, Jurić 2, Petričević 4, Šestak 5, Presek 1, Bogdan.

U 2.krugu (24/25. studenoga) gostujemo u Slavonskom Brodu i igramo s ekipom domaćina, Brodom, i s RŠD Bjelovar.

Đurđica Zečević