Početne ''muke'' na pripremama u Daruvaru su okončane // Foto Ivo Čičin-MašanskerPrvi dio priprema za dio igračica Podravke Vegete završen je. Slijedi odigravanje utakmica. Već sutra, u utorak, 14. kolovoza, u gimnazijskoj sportskoj dvorani u Koprivnici s početkom u 19 sati igraju Podravka Vegeta i skopski Vardar. Podravka Vegeta igra ove sezone u Ligi prvakinja, Vardar je uključen u 3. kolo Kupa kupova i igrat će dvije utakmice s Patrasom iz Grčke. Rukometašikce Vardara nalaze se na pripremama u Svetom Martinu na Muri.

Podravka Vegeta i Vardar sastat će se ponovno u četvrtak 16. kolovoza, također u Koprivnici i također u 19 sati.

U subotu u 19 sati gostuje Zvezda iz Zvenigoroda, ruska ekipa u kojoj su hrvatski treneri Zdravko Zovko, Mato Matijević i Vlado Šola.

Vardar je ekipa s velikim ambicijama. Jednako kao nama poznati slučajevi iz Krima, Györa, Oltchima, Zaječara, pokupovalo se sve što se dalo. Ti su sastavi natrpani s mnoštvom svjetski poznatih i onih manje poznatih. Izgleda da za ženski rukomet važi ”glazbena” poslovica: Koliko para, toliko muzike.

Najpoznatija nova igračica u Vardaru je iskusna ruska reprezentativka, golmanica, svjetska prvakinja iz 2007. godine s Rusijom, Ina Suslina (34). Uz to ima zlato s Olimpijskih igara i Eruopskog pprvenstva. Uz  Suslinu, u Vardaru igra još šest novopridošlih Ruskinja. Ukupno je dovedeno 10 novih igračica, među njima je i reprezentativka Crne Gore Andreja Klikovac. Spominju se još dvije reprezentativke Srbije i Pecevska.

Vardar želi prekinuti dominaciju Metalurga, koji također ne štedi na dovođenju pojačanja, pa će od ove sezone tamo zaigrati i hrvatska reprezentativka Sonja Bašić. S Vardarom Podravka Vegeta igrat će na turniru u Érdu, zavisno od plasmana (polufinale je Podravka Vegeta – Zaječar, Érd – Vardar, pobjednici igraju za 1. mjesto, a poraženi za 3. mjesto).

Podravka Vegeta u ove prijateljske susrete i na turnir u mađarskom Érdu ulazi bez reprezentativki s Olimpijskih igara, one imaju odmor do 24. kolovoza. No, zato će koprivnička publika imati prilike vidjeti kombinirani ekipu Podravke Vegete s igračicama Podravke Lino.

Ulaz je, po običaju, besplatan.