Gledalište na utakmici // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta u staroj, dobroj dvorani Srednje škole pobijedila je u nedjelju navečer Dalmatinku iz Ploča s 39:18 (17:10) i tako s najboljom golrazlikom prvoga kola 1. HRL zasjela na prvo mjesto. Ekipa Dalmatinke nije dorasla uigranoj ekipi Podravke Vegete. Trener Mrđen isprobao je sve igračice i sve su zadovoljile, a prve perjanice su bila raspoložene Kristina Elez sa 6(1) i Jelena Trifunović 5(1) golova.

Ambijent u dvorani bio je sjajan, akustika je dobra, navijanje nosi ekipu. Zato je i naslovna slika pripala gledalištu.

Slika na terenu bila je u skladu s ambijentom. Svi prisutni govorili su da je šteta što se utakmice Podravke Vegete ne igraju u ovoj dvorani. S tim su se suglasili i sudionici s parketa. Hoće li se možda osvježiti ambijenti s igranjem u dvije dvorane ne odlučuju gledatelji ni novinari, ali ako postoji minimum mogućnosti ozbiljno razmislite o njoj. Možete li zamisliti derbi Podravka Vegeta – Lokomotiva u toj trofejnoj dvorani? Stariji ljubitelji rukometa mogu. Na tom terenu ostavljeno je srce i gledatelja i rukometašica. Naravno, jača rasvjeta ne bi škodila, ”izgubili” smo oči u polumraku.

Podravka Vegeta - Dalmatinka // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravkine igračice igrale su s osmijehom. Malo lošiji početak nije pokvario općenito veselje, jer su već do poluvremena (17:10) cure riješile utakmicu.

No, zadatak je bio ne stati, u svakoj utakmici treba ići ”do daske”, a zbog zgusnutog programa idućeg tjedna trener Goran Mrđen miksao je sve igračice i napravio veliko veselje u ekipi, jer – golove su zabijale: Šenvald 2, Vidak 3(1), Oremović 2, Maljak 4. Sve su igračice igrale, sve su dale golove, a Elez, Trifunović i Nikšić dale su najviše – zajedno su dale 16 golova, kao cijela ekipa Dalmatinke zajedno. Nije igrala oporavljenica Andrea Čović, na pivotu su igrale Džono i Šenvald, obje dobro.

Živković zabija gol // Foto Ivo Čičin-MašanskerKod Dalmatinke opasna je Andreja Klarić, dala je četiri gola iz igre, četiri iz sedmerca.

U srijedu Podravka Vegeta u 2. kolu 1. HRL gostuje u Samoboru. Utakmica se igra unaprijed, jer u četvrtak Koprivničanke putuju u Kragujevac (Srbija), na kvalifikacijski turnir za ulazak u Ligu prvakinja. Do tada će biti lider prvenstva, makar samo nakon jednog kola. Dobro izgleda kad je ekipa na vrhu.

UTAKMICA 1. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – DALMATINKA 39:18 (17:10)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Srednje škole. Gledatelja: 300. Suci: Dalibor Feletar (Bjelovar) i Igor Rendulić (Kutina). Nadzornik HRS-a: Predrag Krstanović (Kutina).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (4+0), Kapitanović (6+0), Milenković (4+0); Nikšić 5, Šenvald 2, Živković 2, Džono 4, Nemaškalo 4, Vidak 3(1), Oremović 2, Maljak 4, Tatari 2, Trifunović 5(1), Elez 6(1). TRENER: Goran Mrđen.

DALMATINKA: Domić (2+0), Jelčić (4+0); Boras 1, Tomašević, Arar, Erceg, Marinović 3, Lekić 2, Franušić, Šimić 2, Klarić 8(4), Radoš, Ivičević, M. Žderić 1, N. Žderić 1. TRENER: Ivan Jerković.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 3(3), Dalmatinka 3(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 2 m inute (Živković), Dalmatinka 0.

IGRAČICA UTAKMICE: Kristina Elez (Podravka Vegeta).

Ana Marija Maljak zabija jedan od svoja četiri gola // Foto Ivo Čičin-Mašansker