Naši vjerni navijači Kronikusi danas su se na svojoj službenoj stranici baš uz ovu fotografiju iz monografije povodom 45 godina kluba prisjetili sjajne atmosfere u staroj dvorani Srednje škole Koprivnica gdje je naš klub slavio brojne naslove pa i onaj europski 1996.
Bila je to posebna toplina i atmosfera koje se i danas prisjećaju mnoge generacije navijača, a kultura navijanja danas se prenosi na “neke nove klince”. Rukomet se na velika vrata baš kao i tih godina vratio u grad Koprivnicu i neka tako bude i nadalje.
Fotografija je stvarna interpretacija onog vremena, točnije 1995. godine kada je na današnji dan 29. travnja Podravka uz vjerne Kronikuse i sve ostale navijače uspjela pobijediti austrijski Hypo 17:14, u finalu Kupa europskih rukometnih prvakinja.
“Dva sata prije sučevog zvižduka dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta i doslovno rečeno ni igla nije mogla stati na tribine…Tribine su se tresle zajedno sa čitavom dvoranom. U drugom dijelu utakmice nošene nevjerojatnom podrškom publike, igračice Podravke uspjele su razbiti čvrstu obranu ekipe iz Austrije i na ogromnu radost svih, po prvi puta, u službenim utakmicama, pobijediti godinama nedodirljivi Hypo.” (Rukometni klub Podravka 1955.-2000.)
Nakon ove utakmice uslijedio je uzvrat u Austriji i naslov je ipak izmaknuo jer je domaćin Hypo slavio veliku pobjedu. Ni ovdje nisu izostali navijači i njihova velika podrška na gostovanju, a već nakon utakmice iščekivali su veliko finale i sljedeće sezone. Bila je to uvertira i zagrijavanje za divnu 1996. kada je Podravka osvojila europski naslov.