Sa službenog slikanja 2013. // Foto Ivo Čičin-MašanskerPrva faza priprema za Ligu prvakinja je prošla. Podravka Vegeta sada ulazi u drugu, natjecateljsku fazu, u kojoj će do kraja rujna odigrati pet utakmica službenog natjecanja Regionalne lige. Prva utakmica već je u srijedu, 4. rujna, kada u Koprivnici (u 18 sati) gostuje Samobor, koji se pridružio ligi kao deveti član, ali će redovito igrati i hrvatsko prvenstvo. Utakmicu sudi najbolji hrvatski sudački par Matija Gubica i Boris Milošević.

U subotu u 18,30 sati u Domu sportova dvorana 2 u 2. kolu sastaju se Lokomotiva i Podravka Vegeta.
No, to nije sve, jer već 13. rujna (petak, Podravka Vegeta utakmice Regionalne lige igrat će petkom) u Koprivnici opet gostuje podgorička Budućnost. Bit će to utakmica 18. kola Regionalne lige, koja će biti odigrana unaprijed; inače je bila na rasporedu iduće godine. Do kraja mjeseca u Koprivnicu 20. rujna (petak) dolazi još GEN-I Zagorje iz Slovenije (18 sati) i, uz Zagreb, na jedino također jednodnevno gostovanje, Podravka Vegeta ide u Ljubljanu Krim Mercatoru 28. rujna (Krimova dvorana na Galjevici18 sati).
Kvalitetne utakmice Bepova turnira dobar su poziv i na utakmice Regionalne lige.

LIGA PRVAKINJA DOBIVA KONAČNI OBLIK
Počela su i prednatjecanja za popunu Lige prvakinja. U subotu i nedjelju, obje u turskoj Anatalyji, kvalifikacijske utakmice u 1. krugu prednatjecanja odigrali su domaći Muratpasa Belediyesi i nizozemski Sercodak Dalfsen. Nizozemke su bile bolje u oba susreta i pobijedile su 34:31 i 34:24. Na taj način u 2. rundi kvalifikacija igraju u grupi gdje su rumunjski Baia Mare, domaćin drugog i konačnog kruga kvalifikacija, dva danska predstavnika Team Tvis Holstebro i Viborg te spomenuti Sercodak Dalfsen. Polufinalni susreti druge runde kvalifikacija igraju se 14. rujna, a finalni 15. rujna (sustav je Final Four).
Od ostalih hrvatskoj javnosti je zanimnljiva grupa u kojoj će zagrebačka Lokomotiva pokušati prolaz među 16 najboljih, gdje je Podravka Vegeta ušla izravno. Na tom putu u polufinalu čeka je težak posao, jer se kvalifikacije igraju u Budimpešti, a suparnik je domaći FTC Rail Cargo Hungaria. Drugi par je mađarski Érd i švicarski Zug Handball.
Lokomotivi će tako susret Regionalne lige s Podravkom Vegetom u subotu u Zagrebu biti odlična priprema za kvalifikacije, u kojima joj koprivnička rukometna javnost želi pun uspjeh. Vrlo je važan udio naših rukometašicama u europskim natjecanjima, jer to stvara rejting saveza, a time i lakši proboj u elitna natjecanja.

OBNOVLJENA STRANICA PRVE EKIPE I STRUČNOG STOŽERA
Iz opravdanih razloga, zbog sudjelovanja naših rukometašica u juniorskoj i kadetskoj reprezentaciji, nije se moglo obaviti službeno slikanje za novu sezonu, što je inače i obaveza prema Europskoj rukometnoj federaciji. Službeni fotograf Robert Šoštarić obavio je taj posao i stranice su obnovljene, pa ih možete vidjeti klikom na 1. EKIPA. U sklopu tog foldera nalazi se i rubrika Zabavni profil, koja će biti obnovljena kad pristignu odgovori igračica, a i za taj posao bile su potrebne svježe službene fotografije.
Na slikama je 20 igračica. Njih 16 je u stalnoj postavi 1. ekipe (1 Jukić, 2 Čović,4 Gavranić, 5 Pongrac, 6 S. Šenvald, 7 Havić, 8 Živković, 9 Vukojević, 10 Nemaškalo, 12 Kapitanović, 13 Milanović Litre (kapetanica), 14 Dragišić, 15 Vidak, 16 Milenković, 25 Trifunović, 91 Poljak), a četiri će igrati prema potrebi (3 Maljak, 11 Zagorščak, 17 A. Oremović, 18 Dušak)
Kad se opreme mlađe grupe (Podravka Lino i ostale tri kategorije) bit će svježim slikama obnovljene i te stranice.