Veliko pojačanje u novoj sezoni stiže nam i na vratarskoj poziciji. Novo ime u našim redovima bit će Lucija Bešen, mlada reprezentativka i vlasnica brončane medalje s Europskog prvenstva u Danskoj 2020. godine. Dvadesettrogodišnja vratarka je ugovor s Rukometnim klubom Podravka potpisala na dvije godine.

Vrijedno je reći kako Lucija ima zaista impozantne rezultate u prošloj sezoni u kojoj i statistički potvrđuje svoju vratarsku kvalitetu. S ukupno 193 obrane što je 42,2 % obrana u 26 utakmica zasluženo je proglašena najboljom vratarkom sezone 2020./2021. u 1.HRL za žene.

Lucija Bešen na potpisivanju ugovora//foto: R.Mihalec//RK Podravka

Lucija je rukomet krenula trenirati sa šest godina u rodnim Sesvetama gdje je prošla sve uzrasne kategorije i upisala svoje prve minute u seniorskom rukometu. Tamo je provela punih 15 godina te predano radila, trenirala i pripremala se za velike sportske izazove. Posljednje dvije godine igra u zagrebačkoj Lokomotivi i stalna je hrvatska reprezentativka. Prije nego se priključila seniorskoj reprezentaciji prošla je i kroz sve mlađe reprezentativne selekcije te ističe kako joj je velika čast nastupati za reprezentaciju, a ponajviše cijeni povjerenje koje joj je ukazano te nestrpljivo iščekuje svaki novi izazov kako u klupskim tako i na reprezentativnim natjecanjima.

Posljednje veliko natjecanje na kojem je nastupila s reprezentacijom je nedavno održano Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj. Prije dvadeset dana baš je ovdje u Koprivnici s reprezentacijom nastupala i na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo protiv Francuske te nakon toga nastupila i na uzvratnoj utakmici u Francuskoj.

foto: Kolektiff images

Tek su joj 23 godine, a iza nje su već veliki rezultati od već spomenute bronce kojom su ispisane stranice povijesti hrvatskog ženskog rukometa, do osvajanja hrvatskog ženskog Kupa u prošloj sezoni s Lokomotivom. Ništa manje vrijedno nije ni finale EHF Kupa s Lokomotivom u sezoni 2020./2021 kada su u jakom europskom natjecanju osvojili odlično drugo mjesto. U naredne dvije sezone će dres aktualnog kluba zamijeniti dresom Podravka Vegete što ju izuzetno veseli.

Drago mi je što ću postati dio ovog kluba, pogotovo u trenutku kada se događaju velike promjene. Veselim se novim izazovima i promjenama i drago mi je što klub Podravka Vegeta stvara domaću ekipu koja će konkurirati na europskim natjecanjima – zadovoljno je rekla Lucija Bešen.

U aktualnoj sezoni Lucija će težiti ostvarenju ciljeva koji su zacrtani sa zagrebačkom Lokomotivom, a onda joj slijede novi sportski izazovi.

U narednim sezonama s Podravkom želim se u potpunosti podrediti novim ciljevima s mojim novim klubom – zaključila je Lucija.

Dodajmo kako je Lucija osim profesionalne rukometne karijere završila i višu medicinsku školu no rukomet joj je zasad na prvom mjestu i njega bi uvijek najprije odabrala. Osim što ima veliku podršku svoje obitelji koja joj puno znači treba istaknuti i da su joj dvije sestre aktivne u rukometu, a jedna se nakon rukometa posvetila fizioterapiji. Najmlađi brat je također mladi rukometaš tako da je sigurno da će se i dalje nizati trofeji i medalje.

Luciji želimo uspješan završetak sezone i naravno puno zdravlja te joj želimo dobrodošlicu u našu malu rukometnu obitelj.