Uoči 17. Memorijalnog turnira Josip Samaržija-Bepo položeno je cvijeće te su zapaljene svijeće u sjećanje na trenera Josipa Samaržiju-Bepa. Ispred Rukometnog kluba Podravka trenutku sjećanja prisustovali su predsjednik NO Ivan Pal te direktorica RK Podravke s.d.d. Vlatka Mihoci. Događaju su prisustvovali i sinovi Albin i Leo te unuka Sara, a svi zajedno su se prisjetili koliko je trener Samaržija značio u koprivničkom sportu, ali i u odgoju mladih generacija.
Profesora Samaržije sjetimo se jako često, a ne samo na dan kada se odigrava turnir u njegovu čast. Čitava ta generacija naših učitelja, Ivo Kušek, Zember i profesor Samaržija ostavila je dubok trag u koprivničkom sportu i presudno su utjecali na stanje sporta danas. Treba se uvijek prisjetiti i njihovog doprinosa u odgoju mladih ljudi. Vrhunskog rukometa ne bi bilo da nije bilo profesora Samaržije. Prerano je otišao i još uvijek je u tim godinama mogao puno doprinijeti koprivničkom rukometu. Način na koji mu to možemo vratiti je da pošteno i marljivo brinemo o tom klubu i koprivničkom sportu te da ga se uvijek sjećamo. Klub mu je uvijek zahvalan i vjerujem da bi bio zadovoljan turnirom koji održavamo u njegovu čast te tako čuvamo sjećanje na njega – rekao je predsjednik NO Ivan Pal.
Kao i svake godine dirnut sam zato što se održava taj turnir. Bez obzira što je to postala tradicija, kad dobijem poziv iz kluba, meni je to neki poseban doživljaj. Hvala puno na lijepim riječima i sjećanju, a nama će biti drago vidjeti ekipu u ovogodišnjem izdanju. Trebamo se truditi da se tradicija nastavi i da klub i dalje funkcionira na najvećoj mogućoj razini – rekao je Albin Samaržija.
Josip Samaržija rođen je 15. veljače 1932. godine u Hercegovcu nedaleko Bjelovara. Nakon završenog Fakulteta za fizičku kulturu kao profesor tjelesnog odgoja zaposlio se u školi u Koprivnici. Prvo je trenirao koprivničke rukometaše, a i sam je igrao za Partizan. 1960. godine je od Vinka Zembera preuzeo koprivničke rukometašice koje su onda pod njegovim vodstvom postigle velike uspjehe.