Djevojčice Podravke 3 (godište 2000. i mlađe) su u nedjelju 17.09.2021. odigrale dvije  utakmice zaostalog 1. kola HRL U – 16 za kadetkinje 2006. godište i mlađe s ŽRK Zrinskim iz Čakovca i ŽRK Kokom iz Varaždina. U dvije utakmice su ostvarile polovičan uspjeh.

U prvoj utakmici s ekipom Zrinskog iz Čakovca kadetkinje Podravke od početka utakmice  igraju čvrsto i pokretljivo u obrani te takvu obranu koriste za odlično otvaranje utakmice i vode s 3 : 0. Čakovčanke počinju pažljivije igrati u napadu i dolaze u 18 minuti na 6 : 5. Do kraja poluvremena Koprivničanke uz velik broj promašaja održavaju prednost i odlaze na odmor rezultatom 12 : 9.

U drugo poluvrijeme Podravkine igračice opet kreću odlično te u 29. minuti imaju četiri gola prednosti. Ponovno je uslijedila serija promašenih šuteva i zicera što unosi nervozu u obranu koja polako počinje popuštati. Kadetkinje Zrinskog u 41. minuti dolaze u egal 17 : 17 te od tada na terenu postoji samo jedna ekipa, ekipa Zrinskog. Svojim padom u igri u zadnjih 9 minuta Koprivničanke dozvoljavaju protivnicama prekoret od 8 : 4 te Zrinski pobjeđuje 25 : 21.

U drugu utakmicu Podravkašice opet ulaze odlično i u 6 minuti imaju prednost 7 : 2 koju do kraja poluvremena povećavaju na sedam golova prednosti i odlaze na odmor rezultatom 17 : 10. Drugo poluvrijeme igraju jednako angažirano kao i prvo te u 41. minuti ostvaruju najveću prednost 30 : 17. Dobrom igrom utakmicu privode kraju i pobjeđuju 35 : 26.

Nažalost za nešto više potrebno je igrati puno hrabrije i odlučnije, a ne se predati u svlačionici. Igranjem što više utakmica, pogotovo onih koje su ”tijesne”, stjecat će se iskustvo, ali i prevladati strah od igranja protiv jakih protivnica – rekao je trener Nenad Smiljanec. 

Za Podravku 3 igrale su: Ena Cvelber 6, Petra Djurdja, Lara Zvonar, Petra Canjuga 4, Magdalena Rumek 12, Tara Đelekovčan 15, Dorotea Sinjeri, Rajna Šambar, Lana Hrnčić 2, Chiara Markić 2, Lucija Horvat, Stella Pintarić 6, Ana Javorić 10.

Slike: Dražen Pevač

Tekst: Nenad Smiljanec