Mama Miranda i igračice Podravke Vegete // Foto RK PodravkaOd 12. do 15. svibnja u Umagu se održava Festival rukometa, u sklopu kojega će se održati brojne završnice rukometnih natjecanja. Uz Završnicu prvenstva Hrvatske mlađih kadetkinja, na kojoj nastupa i Podravka, igrat će se i završnica za kadete te završnica Hrvatskog kupa za muške i ženske. U polufinalu ženskog kupa u četvrtak 12. svibnja u 17 sati igraju Podravka Vegeta i Lokomotiva. Utakmicu će suditi Ivica Glavinić i Mile Veraja (obojica Metković), a nadzornik HRS-a je Dubravko Konjuh (Rijeka).

U drugom polufinalnom paru u 19 sati igraju Zelina i Zamet. Sude Davor Lončar i Zoran Lončar (obojica iz Varaždina), a nadzornik HRS-a je Damir Sarajlić (Velika Gorica).

Poraženi će u petak 13. svibnja u 15 sati igrati za 3. mjesto, a pobjednici u subotu 14. svibnja u 18,15 za pobjednika Kupa ove sezone (TV).

Održat će se i seminar za trenere, obavezan za licenciranje, a na njemu će biti mnoštvo koprivničkih trenerica i trenera, među njima i svi iz RK Podravke s.d.d.

Rukometašice Podravke Vegete doputovale su u Umag u srijedu navečer, točno na vrijeme da svojom prisutnošću ohrabre mlađe kadetkinje na ulasku u finale njihove završnice. No, prije puta u Koprivnici ih je posjetila bivša kapetanica Podravke Vegete sada mama Miranda Tatari, sa sinčićem u kolicima. Vesela kao i uvijek zamolila je da se mi ostali udaljimo, a ona je održala motivirajući govor igračicama. Što je rekla, tajna je, ali jasno je da Podravka ima za ovu sezonu zacrtana dva cilja: osvajanje prvenstva (obavljeno, premoćnije nego prošle godine) i osvajanje Kupa. Za to treba požrtvovnost po ugledu na bivšu kapetanicu, mamu Mirandu.

Podravka Vegeta ima u svom sastavu kvalitetne igračice, po imenima je vrh hrvatskoga rukometa, veći dio njih su hrvatske reprezentativke, i to moraju pokazati i dokazati u polufinalu s Lokomotivom, pričekati rasplet utakmice Zelina – Zamet i vratiti prijelazni pehar, kojeg su donijele sa sobom u Umag, u klupske prostorije u Koprivnicu.

Za osvajanje Kupa potrebne su dvije pobjede. Sve drugo nije važno niti je potrebno trošiti suvišne riječi.