Ena Zagorščak morala je na golPodravka Lino na gostovanju u Slavonskom Brodu upisala je i drugi poraz u ovom dijelu prvenstva, Brod Gymnasium – Podravka Lino 33:23 (16:11). Zbog završnice državnog prvenstva odgođenu utakmicu 18. kola, Linice su jednostavno morale odraditi, iako im termin nikako nije odgovarao (petak, 17,30 sati). No, prenatrpan raspored prvenstvenih utakmica i reprezentativnih obveza, nije dozvoljavao daljnju odgodu.

Izvještava trener Podravke Lino Branko Krajačić.

Vidno umorne Linice, koje su se noć prije vratile sa priprema reprezentacije (šest igračica) i utakmice s Hypöm u Beču (dvije igračice), na put su krenule sa samo 12 igračica, a u tih 12, bila je samo jedna vratarka. Ukupno gledajući, bila je to jedna vrlo čudna utakmica, sa cijelim nizom nesvakidašnjih događanja. Utakmicu je prije svega obilježio čudan sudački kriterij, iako je odigrana u jednom vrlo korektnom i prijateljskom ozračju, jer Linice zbog već spomenutih razloga i nisu mogle drugačije. Ukupno 16 sedmeraca, 30 minuta isključenja, 32 obrane vratarke Broda Marić i kao kruna svega diskvalifikacija (?), jedine golmanice Linica Krmpotić, koju je u 27. minuti na vratima zamijenila, kružna napadačica Zagorščak. Ukratko, nesvakidašnji splet okolnosti i jedna predstava za zaborav, u kojoj je domaćin zasluženo slavio.

Gostovanje u Brodu palo nam je u vrlo nezgodnom trenutku, a zbog prenatrpanog programa utakmica u daljnjem tijeku prvenstva, nismo bili u mogućnosti, još jednom je otkazati. Poslije završnice državnog prvenstva, u kojoj smo u četiri dana odigrali sedam utakmica, slijedio je dan odmora, a iza toga okupljanje reprezentacije, u kojoj se radilo u ritmu dva treninga dnevno, te klupske obveze, dvije prijateljske utakmice s Hypöm u dva dana, učinili su da je ekipa otišla na gostovanje u Brod desetkovana umorom i virozama. U ovakvim okolnostima nismo mogli više ni očekivati, a poraz u Brodu nije nas iznenadio. Ekipa Brod Gymnasiuma je iskusna i vrlo dobra i nalazi se na 3. mjestu lige. Zahvaljujući fer i korektnoj igri Brođanki, možemo biti zadovoljni što smo se s ovog gostovanja vratili bez novoozlijeđenih igračica. Predstoji nam zasluženi blagdanski odmor i mirniji tjedan, u kojem za vikend ugošćujemo ekipu Cerne iz Cerne.

                                                                                                                                                                                                                                       Trener Branko Krajačić

18. kolo 2. HRL SJEVER – ŽENE

BROD GYMNASIUM – PODRAVKA  LINO  33:23 (16:11)

SLAVONSKI BROD – Sportska dvorana Brod. Gledatelja: 100. Suci: Zvonimir Kalčik i Ivan Prpić(oba Požega). Nadzornik HRS-a: Miroslav Lončarić (Kutina).

BROD GYMNASIUM: Marić, Lončar, Orašinović 4, Vucić 1, Musa, Pavičić 4, Mitrović, Horvatović 2, Bednjanec 7, Bodrožić-Selak 7(3), Daidžić 1, Njerš 6(4), Bešlić, Roso 1. TRENER: Darko Celner.

PODRAVKA  LINO: Krmpotić; Mikolčić 1, Tvorić 5(3), Slivar 1, S. Šenvald 3(2), Božić 2, Zagorščak 1, D. Kalaus 6, Dušak 2, M. Oremović, Maljak 1, Široki 1. TRENER: Branko Krajačić.

SEDMERCI: Brod Gymnasium 8(7),Podravka Lino 8(5).

ISKLJUČENJA: Brod Gymnasium 18 minuta (Orašinović, Horvatović i Njerš 2+2, Bednjanec, Pavičić i Vucić 2),Podravka Lino 10 minuta (Božić 2+2, S. Šenvald, Zagorščak i M.Oremović po).

DISKVALIFIKACIJA: Ana Krmpotić (Podravka Lino)