47178353 2081413538590246 8913194218906714112 n

Foto: HRS

Na otvaranju EP 2018 u francuskom Montbeliardu, hrvatske rukometašice su pred 3600 gledatelja izgubile od Španjolske. Od početka utakmice bilo je vidljivo kako su Španjolke iskusnija ekipa s iznimno raspoloženom Nereom Penom koja je stvarala velike probleme hrvatskoj obrani.

Bilo je tu dosta pogrešaka pa Šoštarićeve odabranice nisu mogle prirediti iznenađenje, a vrlo slaba realizacija nagnala je izbornika da već u prvom poluvremenu iskoristi dva time outa. 

Uz devet tehničkih pogrešaka i niz promašenih šuteva koje je zaustavila iskusna Silvia Navarro Španjolke su poluvrijeme zaključile s visokom razlikom od +10 i rezultatom (15:5).
Nastavak utakmice ponudio je bolju Hrvatsku no i dalje su se nizale pogreške u napadu. Svojim su angažmanom i borbenošću hrvatske reprezentativke nastojale smanjiti visoku prednost Španjolske. Pridonijele su tome i česte izmjene kojima je izbornik tražio najbolju formaciju. Na vratima je Tea Pijević s nekoliko uspješnih intervencija pridonijela smanjenju španjolskog vodstva.
Središnji dio gostujuće obrane i dalje je bio nepremostiv bedem na putu prema golu, ali su pogoci Ane Turk i Paule Posavec visoku rezultatsku prednost Španjolki smanili na podnošljivih 23-17 u 51. minuti. Do kraja utakmice nema velikih promjena u rezultatu, a hrvatske reprezentativke upisale su svoj prvi poraz na EHF Euru 2018. protiv Španjolske 25-18. 

Izbornik Nenad Šoštarić ponudio je glavne razloge ovog poraza.

– Moram pohvaliti djevojke za drugo poluvrijeme u kojem smo pokazali da možemo biti bolji nego u prvih 30 minuta. Međutim ako imate 21 tehničku pogrešku u prvom dijelu, mislim na promašaje i izgubljene lopte, onda je jasno da na ovom nivou natjecanja ne smijemo imati tolike oscilacije i padove – priopćio je izbornik Nenad Šoštarić nakon utakmice.

Novu priliku djevojke imaju danas u 18 sati protiv Mađarske gdje će nastojati popraviti nedostatke iz prve utakmice i pokušati doći do prvih bodova.

Foto i tekst: HRS