Predsjednica Vardara Gordana Naceva predaje medalju Goranu Mrđenu // Foto Denis DukovskiNa Final Fouru Regionalne lige u Skoplju Podravska Vegeta zauzela ej 4. mjesto. U polufinalu Vardar je pobijedio Podravku s 29:16 (14:9), a u utakmici za 3. mjesto Krim Mercator s 31:25 (13:13). Budućnost je u polufinalu nadjačala Krim Mercator s 31:23 (17:12). Finalni susret Vardar – Budućnost pripao je Vardaru pobjedom od 27:25 (15:14).

Nakon cjelonoćnog putovanja iz Makedonije do četvrtka ujutro i malo odmora Podravka Vegeta u subotu igra prvenstvenu utakmicu 22. kola 1. HRL za žene sa čakovečkim Zrinskim. Nitko se ne žali na opterećenost, ali tempo odigravanj utakmica je – silovit. Domaćin je zakazao utakmicu u 19 sati u sportskoj dvorani Graditeljske škole u Čakovcu.

Utakmicu će suditi Davor Češi iz Zagreba i Nenad Županić iz Križevaca. Nadzornik HRS-a bit će Dragan Modesto iz Kanfanara.

Gostovanje je važno, jer Podravka Vegeta, da bi bila sigurnija, u osvajanju naslova prvakinja mora pobjeđivati do zadnjeg kola, 3. lipnja, kada gostuje u Zagrebu kod pratiteljice Lokomotive, koja ima dva boda zaostatka (poraz od Podravke Vegete od sedam razlike) i lošiju međusobnu i sveukupnu gol-razliku.

U Zrinskom igra nekadašnja Podravkina igračica Kristina Elez koja je na zadnjim prvenstvenim utakmicama Zrinskog Osijeku zabila 11, a Sesvetama čak – 16 golova! Naravno, dio je iz sedmeraca, ali brojke su impozantne. Zato Koprivničanke u svaku utakmici ulaze oprezno, ne iz straha, već iz racionalnosti.

Ostali parovi 22. kola: Dalmatinka – Lokomotiva. umag – Koka, Dugo Selo 55 – Sevete Agroproteinka, Trešnjevka – Osijek, Arena – Split 2010, Bjelovar – Zamet.

PODRAVKA LINO DANAS U BRODU

Dan ranije, danas u petak, 28. travnja, Podravka Lino u Slavonskom Brodu igra utakmicu 22. kola 2. HRL za žene. U Sportskoj dvorani Brod sastaju se Brod i Podravka Lino.

Utakmicu sude Andreja Bošnjak iz Koprivnice i Tea Svalina iz Osijeka. Nadzornik HRS-a bit će Branimir Major iz Osijeka.