Europska rukometna federacija je potvrdila termine odigravanja utakmica grupne faze Europske lige. Podravkašice su kvalifikacijom u Europsku ligu osigurale novih 6 jakih utakmica u Europi. Kao što je poznato Podravka Vegeta je smještena u grupu A s norveškim Storhamarom, mađarskim Vacom i danskim Nykobingom. Podravkašice će u prvom kolu na gostovanje u Mađarsku gdje ih dočekuje VAC. Nakon toga slijede dvije utakmice na domaćem terenu s Nykobingom i Storhamarom. Nakon jednog tjedna pauze u siječnju, u veljači ekipa putuje najprije u Storhamar, zatim nam u goste stiže Vac, a posljednju utakmicu grupne faze podravkašice će igrati u gostima s danskim Nykobingom. Sve utakmice će se prema sadašnjem planu EHF-a prenositi na Arena Sport televiziji. 

NED, 07.01. u 18 sati PRAKTIKER VAC-PODRAVKA VEGETA
NED,14.01. u 16 sati PODRAVKA VEGETA – NYKOBING
SUB,20.01. u 16 sati PODRAVKA VEGETA – STORHAMAR
NED,04.02. u 16 sati STORHAMAR – PODRAVKA VEGETA
NED,11.02. u 14 sati PODRAVKA VEGETA – PRAKTIKER VAC
SUB, 17.02. u 16 sati NYKOBING – PODRAVKA VEGETA
Cijeli raspored Europske lige 2023./2024. dostupan je na linku.
Trener Ivica Obrvan//foto: Ivan Brkić
Izvukli smo tešku skupinu Europske lige koja će biti veliki izazov za našu mladu ekipu. Sama činjenica da smo se nalazili odlukom EHF-a u 4. potu govori o trenutnoj situaciji što se tiče snage naše ekipe. Mi u tome vidimo izazov i motivaciju  da u skupini koja ima dvije skandinavske i jednu mađarsku ekipu damo svoj maksimum i da se marljivo pripremamo i treniramo te da pokušamo biti konkurenti, osvojimo po neki bod i da sanjamo i maštamo da budemo među dvije ekipe u skupini te prođemo u nastavak natjecanja. Naravno, svjesni smo da to neće biti lako, cijenimo i poštujemo sve protivnice i činjenicu da su one favoritkinje no međutim ne predajemo se, dat ćemo sve od sebe da se prikažemo u najboljem izdanju i da u svakoj utakmici težimo pobjedi. Imamo mladu ekipu, razvojnu, koja vrijedno trenira i napreduje iz utakmice u utakmicu i ja vjerujem da ćemo iza nove godine biti u pravim izdanjima ako ne uvijek u najvećem dijelu utakmica i da ćemo opravdati ambicije kluba da napravimo iskorak u odnosu na prošlu sezonu u Europskoj ligi – rekao je trener Ivica Obrvan.
Kapetanica Larissa Kalaus//foto: Ivan Brkić

Što se tiče grupne faze EHF lige, unaprijed smo znali da nema lakih protivnika. Izvukle smo ekipe iz mađarske, danske i norveške lige, možda i najjačih rukometnih liga što samo govori o tome koliko nas težak zadatak čeka po pitanju prolaska u daljnju fazu natjecanja. Nykobing je ekipa koju poznajemo jer smo prošle godine igrale s njima, također i jedna od finalistica Final foura europske lige tako da nam sigurno neće biti lako. Storhamar, još jedna skandinavska ekipa, koja je učestali sudionik lige prvaka i mađarski Vac, s kojim u gostima otvaramo natjecanje u grupnoj fazi, a dobro znamo kakva je kultura natjecanja na tribinama mađarskih klubova. Želja je svakako odigrati bolje u grupnoj fazi nego što smo prošle sezone, prikupiti neke bodove i prikazati kvalitetniji rukomet. Želja je naravno uz malo sreće i dobru igru osigurati prolazak u daljnju fazu natjecanja – rekla je kapetanica Larissa Kalaus.