EHF logoEuropska rukometna federacija objavila je listu sudionika Lige prvakinja za nadolazeću sezonu. Podravka Vegeta nalazi se u trećoj jakosnoj skupini među 12 ekipa koje su ušle u natjecanje Lige prvakinja bez kvalifikacija.

Prvu jakosnu skupinu i nosioce grupa čine aktualni prvak Larvik (Norveška), potom Midtjylland (Ikast, Danska), Györ (Mađarska) i Oltchim Vîlcea (Rumunjska). U drugoj su Budućnost (Crna Gora), Hypo Nö (Austrija), Krim (Slovenija) i Itxako (Španjolska), a u trećoj Dinamo Volgograd (Rusija), Thüringer (Njemačka), Metz Handball (Francuska) i Podravka Vegeta (Hrvatska), koji se ne mogu naći u istoj grupi Lige prvakinja. Četvrta skupina bit će popunjena kvalifikantima.

U prvoj rudni u kvalifikacijama od 2. do 4. rujna sudjeluju Ormi Loux (Grčka) i Üslüdar Belediyesi (Turska), Zaječar (Srbija) i Miz uWaAi/Dalfsen (Nizozemska), Iuventa (Slovačka) i LC Brühl (Švicarska) te Gil Eanes-Lagos (Portugal) i Britterm Veseli (Češka). Četiri ekipe činit će četvrtu, najslabiju po rejtingu skupinu u drugoj rundi kvalifikacija 17. i 18. rujna.

U prvoj jakosnoj skupini tih kvalifikacija su Randers (Danska), DVSC-Korvex (Mađarska), Byasen (Norveška) i U Jolidon Cluj (Rumunjska). U drugoj su Elda Prestigio (Španjolska), Rostov Don (Rusija), Buxtehuder (Njemačka) i Tertnes Bergen (Norveška), dok treću sačinjavaju IK Sävehof (Švedska), Metalurg (Makedonija), Zaglebie Lubin (Poljska) i Viborg (Danska). Četiri prvaka iz četiri turnira ući će u izlačenje za grupe Lige prvakinja u rejtingom najslabiju, četvrtu skupinu.

Izvlačenje grupa je u utorak 28. lipnja u Beču.

Šest kola u grupama igra se 1/2, 8/9, 15/16. i 29/30. listopada te 5/6. i 12/13. studenoga.