Skupština-d.d.-1 // Foto Ivo Čičin-MašanskerNa održanoj osnivačkoj skupštini sportskog dioničkog društva RK Podravka potvrđena je odluka o preoblikovanju kojom završava dugogodišnja era djelovanja kluba kao udruge te započinje stranica funkcioniranja kluba kao sportskog dioničkog društva. Tome je prethodilo rješavanje velikog tereta nagomilanih dugova iz prošlosti, koji su se godinama akumulirali u djelovanju ovog trofejima bogatog kluba, nekada i prvaka Europe, te su stvorene sve pretpostavke za zdravo i transparentno funkcioniranje u budućnosti, s obzirom na to da je najveći dio dugovanja pretvoren u vlasnički udjel vjerovnika u novoformiranom Društvu.

Izabran je i novi Nadzorni odbor sportskog dioničkog društva na čijem je čelu Olivija Jakupec, članica Uprave Podravke kao najznačajnijeg sponzora. Zanimljivo je da je novoizabrana predsjednica NO-a u Koprivnicu došla upravo kao rukometašica, a po završetku svoje sportske karijere zaposlila se u Podravki gdje danas obnaša izuzetno zahtjevnu funkciju članice Uprave zadužene za sva tržišta na kojima ova međunarodna kompanija posluje. Osim nje, u Nadzorni odbor izabrani su i Hrvoje Kolarić, Boris Garaj, Dražen Sačer, Jasna Golubić, Anđelko Stričević te Dejan Tkalec.

OLIVIJA JAKUPEC: BEZ PREOBLIKOVANJA KLUB NE BI PREŽIVIO

Predsjednica Nadzornog odbora // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Slobodno možemo reći kako smo uspješno provedenim preoblikovanjem danas svi sretni i ponosni, jer smo ovime uspjeli sačuvati simbol i ponos našega Grada. Nije bilo nimalo lako raditi u uvjetima koji su nas dočekali kada smo preuzimali Klub, ali tada zacrtani cilj smo i ostvarili. Najavljivali smo da nam je glavni cilj posložiti Klub, uspostaviti normalno financijsko funkcioniranje te izvršiti potrebno preoblikovanje, a na uštrb jedne sezone i osvajanja trofeja. Mnogi nas nisu razumjeli i možda nam zamjerali takvo postupanje, no vjerujem kako danas svi skupa razumiju da je to bila neminovnost i kako bez toga Klub vrlo vjerojatno ne bi preživio. S obzirom na povratak naše dugogodišnje kapetanice Mirande Tatari i kvalitetnije poslagivanje momčadi za novu sezonu, uvjerena sam kako ćemo osigurati povratak trofeja u naše vitrine te igrati ozbiljniju ulogu u europskim natjecanjima. Ovim putem pozivam i navijače da podrže nastupe naših cura na parketu jer jedino zajedništvom možemo do uspjeha – istaknula je Olivija Jakupec, predsjednica Nadzornog odbora Rukometnog kluba Podravka, nakon povjerenog joj četverogodišnjeg mandata.

JORN PEDERSEN: USPJELI SMO I PONOSAN SAM

Jorn Pedersen dosadašnji predsjednik RK Podravke // Foto Ivo Čičin-MašanskerNova predsjednica Nadzornog odbora zahvalila se ovom prilikom i dosadašnjem predsjedniku Upravnog odbora Kluba Jornu Pedersenu koji je izjavio:

– S ponosom mogu naglasiti kako smo uspjeli i ponosan sam na sav posao koji je odradio cjelokupan Upravni odbor, kao i na posao koji je operativni menadžment odradio u vrlo kratkom vremenu: 1) mladi i novi tim s novim trenerom ostvario je zadovoljavajući sportski rezultati, 2) uspjeli smo spasiti klub od stečaja, i sada smo ga pripremili za sljedeću sezonu za koju su postavljene visoke ambicije kako na domaćoj, tako i na europskoj razini. Zahvaljujem svima unutar i izvan kluba koji su pomogli ovakvom razvoju događaja. Želim sve najbolje novoizabranom Nadzornom odboru, kao i svima u Klubu, u ostvarenju novih, ambicioznih ciljeva. Još jednom koristim priliku da zahvalim svim suradnicima na nesebičnom zalaganju, medijima koji su korektno pratili našu svakodnevicu te svim navijačima koji su i dalje bili uz svoj Klub.Skupština-d.d. // Foto Ivo Čičin-Mašansker