Proći će tek nešto više od 48 sati otkad je RK Podravka Vegeta odigrala posljednju utakmicu, a već su na redu novi izazovi. Ovog puta radi se o 9. kolu Prve HRL za žene, protivnik je ŽRK 1234 Virovitica, a susret počinje u 19 sati. Podsjetimo, rukometašice Podravka Vegete jučer su igrale susret DELO EHF Lige prvakinja protiv Bresta u kojem su poražene 32-25. Bio je to drugi okršaj ove dvije ekipe u samo tri dana, igrale su i u subotu kad je također slavio Brest. Sad slijedi povratak prvenstvenim obavezama.

Ekipa koju vodi Zlatko Saračević prvoplasirana je u nacionalnom prvenstvu s maksimalnih pet pobjeda iz isto toliko susreta. S druge strane, sutrašnje protivnice zauzimaju 14., posljednje mjesto u ligi. U sedam dosad odigranih utakmica nisu osjetile slast pobjede, jednom su remizirale, a šest puta su poražene.

Sutra ćemo dati priliku igračicama koje su dosad imale manju minutažu, da pokažu da i one mogu iznijeti taj teret. Moramo odmoriti neke igračice koje su bile jako opterećene, tu prvenstveno mislim na Labrinu Tsakalou koja je umorna – rekao je trener Saračević.

Utakmicu će suditi sudački par Bedeković i Peić, dok će delegat biti M. Emanović. Utakmica se igra u ŠSD OŠ Ivane Brlić Mažuranić u Virovitici.

Prva HRL za žene, 18. studeni, 19 sati, Virovitica

ŽRK 1234 Virovitica – RK Podravka Vegeta