Rukometašice Podravke ponovno su na okupu i nakon što su se reprezentativke kvalificirale na Europsko prvenstvo fokus je ponovno na klupskim natjecanjima i prvenstvenim kolima koja su preostala do kraja sezone kao i Final Fouru kupa o kojem smo pisali jučer. Uoči još jednog gostovanja, ovoga puta na istarskoj obali gdje je na rasporedu 23. kolo 1.HRL za žene pričali smo s trenerom Goranom Mrđenom te Tinom Barišić koja je u Podravku i stigla iz ovog kluba. Utakmica je na rasporedu u petak 29. travnja u 19.30 sati u dvorani Stella Maris u Umagu.

Goran Mrđen uoči Umaga//foto: Ivan Brkić//arhiva

Najprije čestitam reprezentativkama koje su se plasirale na Europsko, posebno smo ponosni na cure i što su zajednički ostvarili rezultat kojim se zadržava kontinuitet nastupa na velikim natjecanjima. Drago mi je da smo se okupili živi i zdravi jer često nije tako pa bih volio da tako bude i dalje. O Umagu mogu reći da bodovno ne stoje sukladno kvaliteti ekipe koju imaju. Imaju iskusnu ekipu, kvalitetni su na svim pozicijama. Idemo tamo biti ozbiljni i tražiti formu za Final Four Kupa – rekao je trener Goran Mrđen.

Poslije reprezentativne stanke čeka nas prvenstveni susret s Umagom i to u gostima. Pripremamo se za ovu utakmicu kao i za svaku drugu i naš glavni je cilj da odigramo najbolje što možemo u obrani te da dolazimo do lakih pogodaka iz kontre i polukontre što bi nam trebalo osigurati i dobar rezultat na kraju – rekla je Tina Barišić. 

Morski niz se nastavlja i sljedeći tjedan jer ekipa 4. svibnja mora odigrati i zaostalo 21. kolo s domaćinom iz Trogira. Ta je utakmica na rasporedu u 19 sati. Nakon Umaga i Trogira preostaju još tri kola u domaćem prvenstvu. Jedno će se igrati 7. 5. u Koprivnici protiv Dalamtinke iz Ploča, nakon toga slijedi završnica Kupa. Od gostujućih utakmica nakon Kupa igra se još samo Zelina, a posljednji prvenstveni ogled na domaćem terenu bit će na rasporedu 28.5. protiv varaždinske Koke.