Skupna u Bietigheimu zajedno s Mirjanom Milenković // Foto Ivo Čičin-MašanskerRukometašice Podravke Vegete prespavale su prvu noć u njemačkom Bietigheimu, gdje u subotu od 20 sati igraju uzvratnu utakmicu 3. kruga kvalifikacija za ulazak u ligu EHF kupa. Put od Koprivnice o Bietigheima u četvrtak trajao je 12 i pol sati, od 11,30 do 24,00. Teret putovanja znatno je olakšalo to što je korišten sportašima prilagođen autobus Rukometnog kluba PPD Zagreb.

Gledanje utakmice muških // Foto Ivo Čičin-MašanskerKlupa na treningu // Foto Ivo Čičin-MašanskerGOŠĆE NA MUŠKOJ RUKOMETNOJ UTAKMICI

U petak su se analizirale video snimke suparnika, a navečer, od 16,30 do 18 sati u Sporthalle am Viadukt održan je taktički trening. Od 20 sati rukometašice i vodstvo bili su gosti domaćina na prvenstvenoj utakmici njemačke druge lige (dvorana ispunjena, oko 1200 gledatelja). između domaćeg SG BBM Bietigheima i DHJ Rimpar Wölfe, drugih i petih na tablici. Rimpar je blizu grada Würzburga. U toj istoj dvorani igrat će i Podravka Vegeta.

Boška Ljerka Mirka // Foto Ivo Čičin-MašanskerObjašnjenje zašto se muški i ženski klub zovu BBM Bietigheim. Klubove, naime, sponzoriraju tri grada koji su praktički spojeni u jedan. To je Bietigheim na jugu, Bissigen na sjeveru i Metterzimmern na zapadu. BBM su početna slova gradova. Budžet kluba s kojim igra Podravka Vegeta iznosi 3,5 milijuna eura, koliko je i petogodišnji proračun koprivničkog kluba. Svaka usporedba o veličini i jačini je izlišna, tu smo gdje jesmo. Glavni sponzor je Olymp, tvrtka koja proizvodi modne odjevne predmete.

DIREKTORICA SE POHAKLALA S PRVOTIMKAMA

Boška Ljerka Mirka // Foto Ivo Čičin-MašanskerTrening je počeo iznenađenje. Ekipu je posjetila i ostala na cijelom trening kao promatračica donedavna golmanica Podravke Vegete, a sada Neckarsulma iz istoimenog grada 110 km sjeverno od Bietigheima-Bissigena Mirjana Milenković. U tom je gradu od kolovoza ove godine.

Boška na pivotu // Foto Ivo Čičin-MašanskerNa treningu bi neupućenog promatrača čekalo iznenađenje, jer je cijeli trening s taktičkim zamislima trenera Gorana Mrđena, izdržala i bivša najbolja europska obrambena igračica Božica Palčić, sada direktorica i jedina članica Uprave RK Podravke s.d.d. Kako se kreće čovjek bi pomislio da se reaktivirala.

Boška na pivotu // Foto Ivo Čičin-MašanskerBoška na pivotu // Foto Ivo Čičin-MašanskerU subotu prije podne zakazan je trening u vremenu od 10,30 do 12 sati, a utakmica je navečer od 20 sati, nakon čega Zagrebov vozač rodom iz Zagorja Željko i za ovu prigodu angažirani vozač Čazmatransa Josip, rodom iz Međimurja, pale motor i voze novih pola dana do Koprivnice.