Sve igračice, treneri i rukovodstvo kluba // Foto ivo Čičin-MašanskerS prve sjednice novoizabranog Upravnog odbora Rukometnog kluba Podravka, pod predsjedanjem novog predsjednika Jorna Pedersena, odaslani su pozitivni znakovi vezano uz daljnje sređivanje financijskog stanja u klubu. U sređivanju naslijeđenih dugova predsjednik Pedersen obećao je pomoć tvrtke Podravka.

Novi Upravni odbor utvrdio je potencijalne dodatne potrebe za financiranjem i on će uznastojati na tome da se nađe rješenje.

Kako se radi o obavezama iz prošlog razdoblja, najprije će se detektirati sve financije, što bi trebalo biti urađeno u iduća dva tjedna i podastro na drugoj sjednici Upravnog odbora. Nakon toga slijedit će daljnji koraci, koji će voditi konačnoj financijskog stabilizaciji kluba. Da bi se to postiglo, uz rješavanje dugova, tražit će se novi mali sponzori i analizirati i eventualno smanjiti troškovi poslovanja kluba.

Upravni odbor izabrao je članove u četiri klupske komisije. U komisiji za struku su Ivan Pal, Olivija Jakupec i Anđelko Stričević, u disciplinskoj komisiji Hrvoje Kolarić, Josip Nakić Alfirević i Ivana Širić-Stanić, u komisiji za navijače Josip Nakić Alfirević, Ivan Pal i Anđelko Stričević, a u komisiji za marketing Olivija Jakupec, Jorn Pedersen i Hrvoje Kolarić.

Članovi Uporavnog odbora upoznati su s rasporedom aktivnosti prve ekipe, Podravke Vegete, do Nove godine, tj. o šest utakmica Lige prvakinja, sedam utakmica Regionalne lige, o memorijalnom turniru Vinka Kandije u Ljubljanu krajem rujna, te o angažiranju reprezentativki u pripremama i sudjelovanju na Europskom prvenstvu što se u prosincu održava u Srbiji.

Jorn Pedersen obraća se igračicama // Foto Ivo Čičin-MašanskerNakon sjednice Upravnog odbora predsjednik Jorn Pedersen obratio se igračicama Podravke Vegete i prenio im ohrabrujuće vijesti o sređivanju financija i izrazio svoju veliku zainteresiranost za rukomet i rad u RK Podravki. Bilo je to na kraju treninga, pa ja trener Neven Hrupec pozvao predsjednika i nazočne članove Upravnog odbora da stave ruke skupa na završni pozdrav. Prije toga obavljeno je službeno slikanje za potrebe EHF-a i naše web stranice.

Prva sjednica dala je čvrste naznake u daljnjoj stabilizaciji kluba.