PR PODRAVKE // Ivanić Grad: Cijela škola postala Lino zbor

Veslje djece i Nikice Pušić-KoroljevićSvatko u sebi ima snagu da promijeni svijet. Dopusti svojoj duši da zasvjetluca, pusti neka te srce vodi. Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu, budi drugačiji i svoj. Čarolija je u tvom srcu, ona je svuda oko nas, zato napravi nešto vrijedno divljenja, ostavi svoj trag. Učini to danas – tim je riječima učenica osmog razreda Lucija Katalinić otvorila Lino višebojac u svojoj školi u Ivanić Gradu, a njene misli o posebnom dječjem svijetu kao čarobni štapić dotakle su svako dijete, roditelja, nastavnika.

Povuci-potegni: Djeca i NikicaZanjihale su ih u posebnom ritmu i stvorile atmosferu koja će se zauvijek urezati u sjećanja svih koji su je doživjeli. Himnu Lino višebojca glasno je uz školski zbor otpjevalo i svih 650 učenika, bučno navijanje i pjevanje nije utihnulo ni jedne sekunde, šareni transparenti i zastave stalno su se vijorili zrakom, a oni najmlađi neumorno su plesali s medvjedićem Linom. Višebojci su uzdignutih ruku slavili svaki osvojeni bod, a osmjesi su krasili i lica onih koji su izgubili utrku, promašili gol…  Emocije nije skrivao ni Zvonimir Boban, inicijator Lino višebojca koji je u svojoj karijeri doživio brojne zvjezdane trenutke.

Nikica i Zvone Boban s pobjednicima– Kada sam prije sedam godina razmišljao o projektu koji će donijeti puno veselja djeci, poticati ono najbolje i najkreativnije među njima, spojiti sport i kulturu, priželjkivao sam nešto ovako. No, zahvaljujući entuzijazmu ekipe iz Podravke, Sportskih novosti i HT, te činjenici da su upravo djeca prepoznala istinsku vrijednost ovog projekta, on je postao briljantan. To je najbolja priča za djecu u Hrvatskoj u kojoj su oni glavni junaci – istakao je popularni Zvone kojeg je cijela dvorana dočekala na nogama, a kojeg je došao pozdraviti i gradonačelnik Ivanić Grada Boris Kovačić.

Objašnjenja i upuiteČarolija Lino višebojca osvojila je i rukometašicu Podravka Vegete Nikicu Pušić-Koroljević, koja je prepuna vedrine pomagala u natjecanju u svom omiljenom sportu. Njeno veselje uvećala je i pobjeda darovite ivanićgradske rukometašice učenice osmog razreda Sare Blažan, koja je u pripetavanju pobijedila godina dana mlađu odbojkašicu Ivonu Krnjak. Obje su u višeboju osvojile po 130 bodova, a za dodatno natjecanje izabrale su nogomet. Uz Saru na pobjedničko postolje stao je i učenik petog razreda David Čuni koji je s osvojenih 150 bodova nadmašio favorite iz osmih razreda.

Time outJednu od najljepših stranica Lino višebojca u OŠ Đure Deželića ispisali su izazivači sportskih gostiju: iz trećeg razreda Ana Krznarić, koja je igrala neriješeno s Nikicom Pušić-Koroljević, osmaš Davor Iveković, koji je uspio pobijediti legendarnog Zvonu, odličan plesni par Barbara Lešković i Jakov Hršak, kojemu je uručena pozivnica za nastup u finalu, te 4 a razred koji je zbog maštovitih maski na licu nagrađen Lino pilowsima.

Tekst i slike: PR Podravke