U prvoj utakmici Podravkina čista pobjeda // Foto Ivan BrkićPodravka Vegeta u subotu u rano popodne putuje u Ljubljanu na utakmicu 6. kola Lige prvakinja, zadnju u B grupi, koja se u nedjelju u 20,30 sati igra u Areni Stožice s Krim Mercatorom. Koprivničanke u Ljubljanu dolaze s prednošću od dva boda (Podravka Vegeta 6, Krim Mercator 4), na drugom su mjestu grupe.

U nastavak natjecanja vodi ih pobjeda, neriješeni rezultat, poraz od jedan ili dva razlike i poraz od tri razlike. Ako je rezultat 23:26 (u Koprivnici je bilo 22:25, a plasman se u slučaju istog broja bodova određuje na osnovi međusobnih ogleda), ili 24:27 itd., onda Podravka Vegeta ima prednost. Može se dogoditi i isti rezultat, 22:25, izjednačen u oba susreta. Tada odlučuje ukupna gol-razlika, a i tu je Podravka Vegeta u prednosti.

Kad je sportski susret u pitanju, prvo i osnovno je zdravlje sportaša, u ovom slučaju sportašica. Trener Neven Hrupec ima s tim problema, ali je vrlo optimistički raspoložen.

– Pa nismo baš u idealnom stanje, s o bzirom na to da Vesna Milanović Litre još ima problema sa stopalom od utakmice sa Györom, kad je u prvom poluvremenu izašla van. Imala je dva dana poštede i na terapijama, ali bit će u redu i moći će izdržati utakmicu. Andrea Čović imala je visoku temperaturu, kašlje, dva dana nije bila na treningu, jučer, u četvrtak je trenirala, ali do utakmice stanje će se popraviti. I, na kraju, Nikica Pušić-Koroljević je u stanju kakvom jest, malo smo je zaliječili, ali mislim da neće biti u stanju odigrati čitavu utakmicu, pa ni preuzeti odgovornost za organizaciju igre. Sve ćemo ”pokrpati”, sve ćemo napraviti, bude sve OK – kaže Hrupec.

U Ljubljanu putuje 16 igračica. Neven Hrupec tvrdi da je ozračje u ekipi dobro. Psihički sasvim u redu.

– Atmosfera je izvanredna. Gledamo snimke svaki dan, u četvrtak, jučer, dečki iz RK Koprivnice su nam sparirali, cure su odigrale jako dobro. Znaju što nam je potrebno, spremne su dati sve od sebe, znaju da idemo po rezultat koji bi nas odveo u drugi krug Lige prvakinja.

Nakon dolaska u Ljubljanu i smeštaja slijedi trening, nešto ranije od tremina utakmice (20,30 sati), a nedjelja će proći u iščekivanju što donosi večer.

KOMBINACIJE ZA KUP KUPOVA

Zasad je dobra vijest da je Podravka Vegeta u Kupu kupova. nakon što se odigraju sve utakmice 3. runde, slijedi 1/16 finala u koju ulaze trećeplasirane ekipe iz grupa Lige prvakinja, plus 12 pobjednika treće runde, a za svako kolo se izvlače parovi.

Detalji su na:

http://europeancup.eurohandball.com/cwc/women/2012-13/rounds

U 1/16 finala su već Metalurg i Balonmano Bera Bera. Prva utakmice: Team Ejsberg – Quintus 26:23, Lokomotiva ZG – Vác 28:26, Iuventa – Rostov Don 28:31, Jagodina – Zaječar 23:26, Budapest Bank Bekescsaba – Stabaek 22:27, Žito Prilep – Issy Paris 21:35, Toulon – Leipzig 31:28. Ovo vikenda obje utakmice igraju Izmir – Bayer 04, Gdinja – Gomel i Byasen – Dalfsen

KOMBINACIJE ZA NASTAVAK U LIGI PRVAKINJA

Očekujemo još bolju vijest i sudjelovanje u jednoj od dvije grupe u elitnijem društvu među osam najboljih. Iz A grupe to su Otlchim i vjerojatno Hypo Nö, Iz B grupe Györ i moguće Podravka Vegeta (ako uđe Krim, onda nas ova računica ne zanima), iz C grupe FTC i Larvik i iz D grupe Zvezda Zvenigorod, a dajemo prednost i Budućnosti ispred Thüringera, jer igra sa slabašnim Viborgom.

U Kup kupova mogu Podravka Vegeta ili Krim Mercator, Radners, Dinamo Volgograd i Thüringer.

No, o tome u ponedjeljak.