Craiova copy

Još je 5 dana preostalo do početka kvalifikacija za EHF Ligu prvakinja, a kao što je i prethodno bilo najavljeno vrijedi predstaviti i drugu ekipu koja će sudjelovati na ovim kvalifikacijama, rumunjsku SCM Craiovu, koja u subotu igra svoju prvu utakmicu kvalifikacija i to protiv ŽORK Jagodine u 16.30h. 

SCM Craiova je mlađi ženski rukometni klub iz Rumunjske osnovan 2006. godine kojem je sjedište u istoimenom gradu. Činjenica je da se rumunjski ženski rukomet svrstava u sam svjetski vrh, a uz Mađarsku imaju i najjaču ligu u Europi u kojoj je Craiova protekle sezone uz zaostatak od 17 bodova za CSM Bucuresti bila druga. Najveći povijesni uspjeh im je osvajanje Kupa EHF-a u sezoni 2017/18. Izabranice trenera Bogdana Burcea ove godine kreću ambiciozno iako sastav nije u istoj snazi kao prošle sezone i nadaju se da će uz malo sreće uz CSM Bucuresti biti drugi rumunjski klub koji će se pridružiti ovom elitnom natjecanju. I za Craiovu se može reći da svoj tim grade uz domaće snage no ekipu su nadogradili i s nekoliko stranih igračica. Od značajnijih igračica otišle su Bobana Klikovac, Andreea Pricopi, Valentina Ardean Eliseu i dvije golmanice, Cristina Lung i Julija Dumanska, ali je Craiova je osigurala i kvalitetne zamjene. Najprije vrijedi spomenuti iskusnu vratarku Florentinu Stanciu koja je bila dio uspješnog sastava za naslov prvakinja Europe 1999. godine., uz nju je na rumunjskim vratima još jedno novo lice, Ekaterina Džukeva koja je stigla iz Mađarske. Snage na crti su Timeu Tatar i bivša igračica RK Podravka Vegete Andrea Šerić obje povremene reprezentativke. Lijevo krilo koje glasi za jedno od najboljih pojačanja je reprezentativka koja je u Craiovu stigla iz Vilcee, Ana-Maria Tanasie dok je nova snaga desnog beka Makedonka Elena Gjeorgijevska. Veliko ime Craiove je sjajna Florina Cristina Zamfir koja je u protekloj sezoni postigla 69 pogodaka u Kupu EHF-a, a ova lijeva vanjska igračica je velika napadačka snaga rumunjske Craiove dok uz ekipu čvrsto u obrani stoji i našoj publici poznatija Jelena Trifunović, nekadašnja igračica Podravka Vegete koja je u prošloj sezoni bila proglašena najboljom obrambenom igračicom rumunjske lige. 

Sastav:

Vratarke: Curment Bianca Tomina(ROU), Dzhukeva Ekaterina (BUL), Stanciu
Florentina (ISL)

Vanjske igračice: Gjeorgjievska Elena (MKD), Radoi Maria Andreea (ROU), Stoican
Beatrice Lorena (ROU), Ticu Ana Maria (ROU), Trifunovic Jelena (SRB), Vizitiu Patricia Maria(ROU), Zamfir Florina Cristina (ROU)

Krila: Colac Alexandra Ionela (ROU), Nikolic Zeljka (SRB), Selaru Carmen Gabriela (ROU), Tanasie
Ana-Maria(ROU)

Pivoti: Šerić Andrea (CRO), Tatar Timea Judita (ROU)