Foto krim

RK Krim Mercator iz Ljubljane posljednjih se godina pokušava vratiti na staze stare slave kada je bio jedan od najboljih europskih ženskih rukometnih klubova. Odlazak ponajbolje igračice Elizabethe Omoregie nije obeshrabrio rukovodstvo kluba koje je pokušalo podići razinu kvalitete, međutim spletom nesretnih okolnosti to se nije dogodilo. Prije početka ove sezone RK Krim je priželjkivao pojačanje dolaskom dvije reprezentativke Angole (Magde Cazanga i Azenaide Carlos), ali pregovori nisu završili uspješno te se RK Krim u novu sezonu otisnuo bez navedenih pojačanja.

Navedeni događaji primorali su vodstvo kluba da promijeni ovogodišnje ciljeve, pa je osnovni zadatak momčadi ostvariti što je moguće bolji plasman u EHF Ligi prvakinja kao i u domaćem prvenstvu. Najveća prijetnja protivničkim obranama je 20 godišnja Tjaša Stanko. Ova polivalentna igračica može igrati na poziciji srednjeg i lijevog vanjskog i već se dokazala kao veliki napadački potencijal.2 15stanko

Ove sezone od nje se očekuje da vodi momčad slovenskih prvakinja. Nadalje, RK Krim se oslanja i na dokazane slovenske reprezentativke kao što su Nina Zulić i Alja Koren, ali i na iskusnu vratarku Mišu Marinček Ribezl koja donosi znatnu sigurnost u obranu i momčad Slovenki.2 26marincek

Trener Uroš Bregar računa i na procvat velikog grčkog talenta Lamprini Tsakalou. EHF Liga prvakinja  je  natjecanje od posebnog značaja i interesa za rukometašice RK Krima zbog dugogodišnje  dominacije u  domaćem prvenstvu. U posljednjih 25 godina, Krim je osvojio 23 naslova prvakinja i 25  naslova Slovenskog  kupa. Iako su u prvoj utakmici teško stradale od aktualnih prvakinja Europe mađarskog Györa, rukometašice  Krima su u utakmici protiv njemačkih prvakinja Thüringer HC  pokazale da će biti značajan faktor u  ovogodišnjem izdanju EHF Lige prvakinja.

U slavnoj prošlosti dres Krima su nosile najbolje rukometašice Slovenije, ali sada Krim traži  odgovarajući  profil igračica diljem svijeta. Okosnicu momčadi i dalje čine slovenske rukometašice  koje su ujedno i  reprezentativke. Trener Uroš Bregar promovira moderni brzi rukomet koji njegovim  igračicama odgovara  savršeno.

Obzirom na trenutno stanje u Grupi C EHF Lige prvakinja, gostima iz Ljubljane ova je utakmica kao i  Rukometnom klubu Podravka Vegeta vrlo važan korak na putu do ostvarenja ovogodišnjeg cilja.  Hoće li  mlade nade u koje RK Krim polaže veliku vjeru uspjeti podnijeti pritisak dvorane u Koprivnici  i odnijeti oba  boda vidjet ćemo već ove subote 20. listopada kada u 18.00 sati u dvorani Gimnazije  Fran Galović u  Koprivnici naše cure pred domaćom publikom spremno idu u lov na nova dva boda u  skupini.

Vratarke: Maja Vojnović, Amra Pandzić, Miša Marinček Ribezl

Krila: Ines Amon, Polona Barič, Tamara Mavsar, Sara Ristovska, Ana Zrimšek

Pivoti: Aneja Beganović, Nataša Ljepoja, Olga Perederiy

Vanjski: Alja Koren, Dora Krsnik, Tjaša Stanko, Lamprini Tsakalou, Hana Vučko, Nina Žabjek, Nina Zulić

Foto: Uroš Pihner

Preneseno i prevedeno sa: http://www.eurohandball.com/ Björn Pazen