Održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen novi trener RK Podravka Vegete. Konferenciji su prisustvovali direktorica RK Podravke s.d.d. Vlatka Mihoci te novoimenovani trener Goran Mrđen.

Uvodnu je riječ imala direktorica RK Podravke s.d.d. koja se uz pozdrav medijima obratila s nekoliko riječi.

Prije svega želim se ispričati svim našim navijačima, simpatizerima i prijateljima kluba što sezona nije otvorena kako smo priželjkivali. Iz svega ovoga što se dogodilo izvukli smo pouku i nema sumnje da su upućene kritike opravdane. U ovom trenutku svi zajedno želimo pokazati koliko nam je stalo do rukometa i do ovog kluba. Gradimo novi optimizam i svim snagama želimo ići prema ciljevima koje smo postavili. Projekt Grada kao vlasnika kluba i našeg glavnog sponzora Podravke d.d. kao i svih ostalih sponzora nije doveden u pitanje i mi nastavljamo putem kojim smo i krenuli. Klub je igračicama i stručnom stožeru osigurao sve uvjete za rad kako je i dostojno za jedan profesionalni klub, a sada su na testu karaktera i igračice da pokažu i dokažu da znaju i da mogu – rekla je direktorica Vlatka Mihoci. 

S obzirom da je preostao još priličan broj utakmica u prvenstvu, hrvatskom Kupu te Ligi prvakinja ciljevi koji su postavljeni na početku sezone još uvijek postoje, ali iskoraci se rade i na svim drugim područjima kroz organizaciju i implementaciju dugoročne strategije kluba i to je vizija na kojoj će se graditi budućnost ovog kluba.

Ciljevi koje smo postavili i dalje su otvoreni za ispunjenje, a u dugoročnoj strategiji kluba zacrtan je i nastavak rada s mladim igračicama. Velik naglasak želimo staviti na našu Školu rukometa, a vjerujem da u tome velik doprinos imaju i odjeci animacije koju smo provodili po školama u posljednje vrijeme i to je smjer kojim trebamo ići. Što se tiče prve ekipe dovodit ćemo ponajbolje domaće igračice iz Hrvatske, ali i inozemne igračice kada se procijeni da smo deficitarni na nekim pozicijama – naglasila je direktorica RK Podravke s.d.d Vlatka Mihoci.

Nakon uvodnog dijela direktorica Vlatka Mihoci je poželjela dobrodošlicu novom treneru Goranu Mrđenu.

Iskreno vam zahvaljujem što ćete se bez kompromisa suočiti s izazovima koji su pred nama. Pokazujete da vam je stalo do kluba, a i grada u kojem živite. Moram reći da smo svi skupa ponosni što je postao dio našeg tima i što s nama želi nastaviti, graditi i stvarati budućnost ovoga kluba – zaključila je direktorica Mihoci nakon čega se prisutnima obratio i trener Goran Mrđen. 

Podravka je Podravka, ovdje živim i odavde nisam nikada ni otišao. Pratim to, dolazim na utakmice i ono što uvijek volim reći je da je moja cijela obitelj na neki način Podravka. Supruga je došla tako što je igrala za Podravku i kćer Ivona je od prvog dana bila u Podravki tako da i kada nismo bili zaposleni bili smo simpatizeri, navijači i dio svega toga. Zahvaljujem se klubu, sigurno je da odluka nije bila laka, nije ni meni, ali smo našli zajedničko razmišljanje. Jako je teško sada reći što će biti, ali moramo raditi od subote do subote i svaku utakmicu gledati kao kvalifikacijsku. Dva boda danas s Trogirom su isto dva boda. Slijedi nam i serija gostovanja u Ploče i Split i sve to zajedno neće biti lako. Sigurno je da svi mi zajedno moramo vratiti samopouzdanje, a prije svega igračice.  Forma je promjenjiva veličina, a to je pokazalo jedno poluvrijeme u subotu. Nećemo nikog podcijenjivati i nećemo nikog precjenjivati i mislim da je to jedini put – rekao je trener Goran Mrđen i zahvalio se na povjerenju svima te iskazao kako će nastojati to povjerenje i opravdati.

Trenersku je ulogu preuzeo u ponedjeljak kada se na popodnevnom treningu predstavio ekipi i započeo s radom jer danas ga već očekuje utakmica 8. kola 1.HRL za žene dok je u nedjelju na rasporedu utakmica 6. kola DELO Lige prvakinja protiv Dortmunda. Stožer ekipe ostaje kao i prije tako da će pomoćni trener u nastavku biti Antonio Pranjić, a kondicijski trener Nikola Golub.

Bogata trenerska i profesionalna karijera

Iako ga većina ljubitelja rukometa poznaje kao rukometnog trenera i stručnjaka po struci je inženjer Građevine i radi kao profesor u Obrtničkoj školi gdje predaje stručne predmete. Završio je i obrazovanje na Kineziološkom fakultetu gdje je stekao i trenersko zvanje, a posjeduje i najveću trenersku licencu, Master Coach.

Goran je rođen u Virovitici, ali već dugi niz godina živi u Koprivnici sa svojom obitelji. Svoja je trenerska znanja implementirao je u rad brojnih ženskih klubova poput Đurđevca, Zeline, virovitičkog Tvina, Bjelovara, Zrinskog, ali i Podravke gdje u ulozi trenera dolazi po treći puta.

Po prvi puta se u rad Rukometnog kluba Podravka uključio u sezoni 1998./1999. kao pomoćnik tadašnjem glavnom treneru Mati Matijeviću. U toj su sezoni osvojena oba domaća trofeja Kup Hrvatske i hrvatsko prvenstvo te treće mjesto u skupini A Lige prvakinja. Ekipu je samostalno vodio u sezoni 2003./2004. kada je osvojio Kup Hrvatske.

Ponovno je na klupu Podravke stigao u sezoni 2013./2014. te je sve do sezone 2016./2017. vodio hrvatske prvakinje. U tom je razdoblju s ekipom Podravka Vegete osvojio tri dvostruke krune, a u Kupu kupova je u tom razdoblju došao tri puta do osmine finala.

Od 2015.-2017. godine bio je izbornik hrvatske ženske seniorke rukometne reprezentacije s kojom je bio na Europskom prvenstvu u Švedskoj 2016. godine.

Bio je i izbornik mlađih selekcija U-20 od 2000.-2005. godine s kojima je nastupao na tri svjetska prvenstva i jednom europskom prvenstvu.

Foto: Ivan Brkić