Nakon remija u Koprivnici Hrvatska ženska seniorska reprezentacija 5. lipnja u Hammu za odlazak na Svjetsko prvenstvo

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija je danas u potpuno ispunjenoj dvorani Gimnazije Fran Galović i uz veliku podršku navijača odigrala jednu dobru utakmicu protiv jake Njemačke i remizirala s rezultatom 24:24, poluvrijeme 11:10. Ostavile su pred domaćom publikom i u dobroj atmosferi srce na terenu protiv vrlo jake ekipe s impozantnom vanjskom linijom i otvorile mogućnost za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2019. u Japanu. Nakon današnje borbene utakmice čeka ih povratak u Prelog odakle u utorak putuju za Njemačku jer ih već u srijedu 5. lipnja čeka uzvratni susret u Hammu s početkom u 18.45 sati. Danas je Hrvatsku pogocima iz igre predvodila igračica Podravka Vegete Ana Turk, a s četiri ju je slijedila Dejana Milosavljević. 

O dojmovima s utakmice nekoliko riječi za klupske stranice uputila je Ana Turk.

Utakmica je bila jako teška. Mogu reći da smo dale sve od sebe i bacale se na glavu. Odradile smo veliki dio toga kako smo se i dogovorile i mislim da je rezultat plod toga. Svaka cura je dala svoj doprinos i ekipa je danas pobijedila na neki način. Atmosfera je bila vatrena, dvorana je bila nas osmi igrač i kad nam je pala koncentracija oni su nas digli i ovim putem bi im se zahvalila na tako velikom odazivu i veselim se novoj sezoni pred koprivničkom publikom – iako je odigrala odličnu utakmicu naša skromna Ana Turk ističe da je današnji uspjeh rezultat rada cijele ekipe. 

U listu strijelaca su se od naših reprezentativki upisale i Nikolina Zadravec te Ana Debelić. Cijeloj reprezentaciji želimo da zadrže koncentraciju u obrani i u uzvratnoj utakmici, a uz malo sreće i veliku želju koju nose u sebi, imaju se razloga nadati prolasku na Svjetsko prvenstvo. 

HRVATSKA 24 (11)

NJEMAČKA 24 (10)

KOPRIVNICA; Gimnazija Fran Galović. Gledatelja 2000. Suci: Peter Horvath i Balazs Marton (Mađarska). Delegatkinja: Tatjana Medved (Srbija).

HRVATSKA: Kapitanović (8), Pijević; Zadravec 2, P. Posavec, Karlovčan, Krsnik 4(2), S. Posavec 1, Milosavljević 4, Turk 5, D. Kalaus, Ježić 2, Milošević, Dežić, Debelić 1, Lacković, Blažević 5(3).

IZBORNIK: Nenad Šoštarić

NJEMAČKA: Eckerle (6+1), Roch (1); Zapf 1, Schmelzer 2, Smits 1, Behnke 2, Naidzinavicius 6(3), Zschocke 1, Bölk 2, Grossmann 2, Maidhof 1, Behrend 2, Minevskaja 1(1), Schulze, Braun, Stolle 3.

IZBORNIK: Henk Groener.

SEDMERCI: Hrvatska 7(5), Njemačka 4(4).

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 min. (Debelić 2+2, Kalaus, Ježić), Njemačka 10 min. (Bolk 2+2, Smits, Grossmann, Braun).

Foto: HRS