Navijači darivali krv // Foto Koprivnica.netU ponedjeljak i utorak u prostorijama koprivničkog Crvenog križa tradicionalno je organizirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Kao i svaki put dosad, Koprivničanci su se u velikom broju odazvali ovoj akciji, a ovoga puta među njima su bili i navijači RK Podravka Vegete, popularni Kronikusi.

Nakon što su bodrili voljeni klub na utakmicama Lige prvaka, njih desetak odazvalo se ovoj hvalevrijednoj akciji, a kako su nam i sami rekli, voljeli bi kad bi im ovakva okupljanja prešla u naviku.

– Među nama ima nekoliko redovitih darivatelja krvi, a kako je riječ o plemenitoj akciji, htjeli smo privući i ostale članove naše navijačke skupine da nam se pridruže. Danas nas je ovdje desetak, a vjerujemo da ćemo se idući puta pojaviti i u većem broju – rekao nam je jedan od Kronikusa.

Ovom lijepom gestom, dečki su dokazali da nisu aktivni samo na tribinama rukometnih dvorana, već da se redovito odazivaju i ovakvim humanitarnim akcijama.

Koliko doza krvi je prikupljeno u ova dva prosinačka dana saznat će se naknadno, a iz Gradskog društva Crvenog križa zahvaljuju svim darivateljima, aktivistima i volonterima te pozivaju građane Koprivnice da i u idućoj godini budu barem jednako aktivni kao i ove godine.