Goran Mrđen i Maja Sokač // Foto Ivo Čičin-MašanskerHrvatska ženska seniorska reprezentacija u prvom kvalifikacijskom za Svjetsko prvenstvo 2015. u Danskoj snage je odmjerila s reprezentacijom Švedske. U vrlo zanimljivom i borbenom susretu spretnije su se pokazale gostujuće rukometašice koje su nad Hrvatskom minimalno slavile rezultatom 24:23 (8:11). Netom nakon utakmica svoja mišljenja na press konferenciji podijelili su izbornici Goran Mrđen i Thomas Sivertsson te igračica Maja Sokač i Sabina Jacobsen.

Presica // Foto Ivo Čičin-MašanskerIzbornik Goran Mrđen istaknuo je da je u ključni trenucima nedostajalo koncentracije, ali d ništa nije gotovo.

– Vodili smo 57 minuta i izgubili najviše mi je žao zbog toga. Da je bilo +1 za nas to ništa ne garantira za uzvrat, kao ni ovaj minimalni zaostatak. Kako je utakmica išla dalje padala nam je koncentracija, pogotovo u obrani. Kada smo morali držati dva, tri pogotka vodstva promašili smo nekoliko zicera i to nas je koštalo pobjede. Švedska je ekipa koja je u istom sastavu već duže vrijeme i ima odličnu vanjsku liniju koju rotira. Svojim igračicama nemam što zamjeriti. Mislim da smo se borili i da se to vidjelo.

S izbornikom se suglasila i Maja Sokač koja je još dodala:

Presica // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Čestitam ekipi Švedske na pobjedi. Žao mi je što smo izgubili, jer smo vodili gotovo cijelu utakmicu. Niša nije gotovo, igra se još jedna utakmica. Bili su jako teški uvjeti za igrati. Dosta smo se iscrpile. Skupit ćemo snage i bit jake u Švedskoj i opet pokazati da znamo igrati. Smatram da sve možemo okrenuti.

Izbornik švedske reprezentacije Thomas Sivertsson zadovoljan je igrom svojih igračica, ali i atmosferom u Koprivnici.

– Bila je teška utakmica u vrlo teškim uvjetima. Hrvatska je dobro pritiskala prvih 15 do 20 minuta. Tijekom utakmice pronašli smo samopouzdanje, naime, gubili smo tri pogotka na poluvremenu, dok smo u drugo ušli mnogo bolje. Igrali smo skoncentriranije, bila je dobra utakmica i dvije odlične ekipe. Ovo je rukometni grad, to znam, i bila je vrlo dobra atmosfera.

Sabina Jacobsen // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Sabina Jacobsen, vanjska igračica Švedske, rekla je riječ, dvije o susretu.

– Sretni smo što smo pobijedili. Bila je vrlo teška utakmica, a za tjedan dana nas čeka još jedna. Vraćamo se kući kako bi se što bolje pripremili za uzvrat.