Aljona Ihnjeva // Foto Ivo Čičin-MašanskerDanas, u petak, u klupskim prostorijama RK Podravka s.d.d. predstavljena je novopridošla ruska rukometašica Aljona Ihnjeva. Direktorica RK Podravka s.d.d. Božica Palčić iznijela je osnovne podatke i potvrdila da je ova 22-godišnjakinja potpisala ugovor na godinu i pol, dakle do 30. lipnja 2019. godine. Sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović zaželjela je dobrodošlicu novoj igračici u klub i grad.

Rekla je:

– Trenutna zdravstvena i inače situacija u klubu primorala nas je na angažiranje nove igračice. Dogovorili smo da nam Aljona pomogne već u ovoj polusezoni. To je zapravo pogled u budućnost. Planiramo i htjeli bi povratak u Ligu prvakinja. To je prvi korak i vjerujemo da će se Aljona dobro uklopiti i u ekipu i u rezultat i da će nam pomoći na tom putu.

Trenerica Podravke Vegete Snježana Petika vjeruje u prinovu:

– Pridružujem se željama dobrodošlice Aljoni u našu ekipu. Nadam se da će nam biti pojačanje. Poznavajući njene igre u prijašnjim klubovima vjerujem da hoće. Nadam se da će nam pomoći da ostvarimo sve zacrtane ciljeve koje smo postavili pred ekipu početkom sezone.

Aljona Ihnjeva govorila je na mješavini makedonskoga i hrvatskoga jezika. Ovaj drugi učila je od bivših igračica u Vardaru (Zebić-Sokač, Penezić, Čović-Čanađija):

Press Aljone Ihnjeve // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Hvala svima. Očekujem da budem dobra i ostvarim sve što su poželjele Miranda, Božica i trenerica. Bila sam s Vardarom u Koprivnici prije 3-4 godine kada sam igrala Ligu prvakinja, tako da poznajem ovaj grad. Dobar je, simpatičan. Ima i Lidl! – dodala je uz smijeh.

Zašto je Aljona spomenula Lidl? Naime, kada ju je Božica Palčić vozila iz Zagreba, nakon dolaska u Koprivnicu rekla joj da najprije idu u Lidl, Aljona je začuđeno konstatirala:

– A imate i Lidl!

Danas su joj, uz smijeh, nabrojeni i drugi trgovački lanci.

– Dolazite u klub s izuzetnom poviješću i renomeom. Koliko će to biti opterećenje da dadete maksimum. Znate, uvijek su očekivanja kod dolaska igračica velika – bilo j pitanje novinara.

– Moramo pobijediti u hrvatskom prvenstvu, a poslije vidjeti što nosi iduća sezona.

Aljona Ihnjeva // Fotdo Ivo Čičin-MašanskerKoliko i koga poznaje u Podravki Vegeti?

– Igrala sam protiv njih (Kapitanović, Debelić) u kadetskoj reprezentaciji Rusije 94. godište, kada sam bila mala. A igrala sam za Vardar s Podravkom u Ligi prvakinja.

– Koliko je potrebno vremena da se uklopi u taktiku – pitanje za Snježanu Petiku.

– Vrlo brzo. Nije problem. Ako ”ima glavu”, vrlo brzo. Igrač koji čita igru i razumije rukomet vrlo brzo se uklopi.

– Boji li se klupske konkurencije?

– Normalno je da poštujem konkurenciju, a ne bih se trebala bojati – odgovorila je Aljona.

A boje li se igračice konkurencije rastumačila je Snježana Petika:

– Nisam ih pitala, naravno, ali mislim da zdrava konkurencija tjera ostale igračice na pojačani rad. Mislim da je konkurencija uvijek dobra, jer onda se ostale automatski bolje angažiraju na terenu, bolje rade i u konačnici svi od toga imamo koristi. Možda je čak ove godine i bio problem zato što nije bilo konkurencije, pa kad ti nitko ne puše za leđima nema ni potpunog angažmana. Na početku sezone krpali smo, Na poziciji vanjskog igrala su i krila Nemaškalo i Karlovčan. Uspjeli smo nedostatak pokrivati. Jer, tko je igrač – igrač je i zna odigrati na svakoj poziciji. Svi smo mi u životu igrali na raznim pozicijama.

Aljona Ihnjeva // Fotdo Ivo Čičin-MašanskerUslijedilo je poziranje za novinare-fotoreportere u dvorani i primopredaja sportske opreme: tajnica Ljerka Vresk opteretila je Aljonu Ihnjevu s dvije torbe pune robe. Koprivnička publika vidjet će novu igračicu na djelu tek polovicom veljače, kada Podravka Vegeta igra prvu domaću prvenstvenu utakmicu. a za ekipu će zaigrati kad se riješe administrativna pitanja.