Nemaškalo u akciji // Foto Péter Szekeres, www.zaol.huPodravka Vegeta imala je strašnu probu u Hevizu. U malu dvoranicu natrpalo se 600 ljudi, a na tri LED ekrana u gradu utakmicu s Györom pratilo je, po riječima domaćina, još 1500 gledatelja. Györ je pobijedio s 37:23 (18:12). Prvak Europe je prvak Europe, ima više snage, imena i znanja. No, u prvih četvrt sata nije bilo tako.

Obrana // Foto Ivo Čičin-MašanskerNaime, počelo je vodstvom Podravke Vegete, gol je zabila kapetanica Tatari, a izjednačila je kapetanica Györa Görbitz. I sve do 16. minute rezultati je bio čas na jednu, čas na drugu stranu i to samo s golom razlike, da bi nakon 8:8 u 16. minuti Gyöt krenuo naprije lagano (10:8, 11:9, a onda do 15:9). Na kraju u poluvremenu 18:12, s tim da su obje golmanice, i Herr na vratima Györa i Kapitanović na golu Podravke Vegete branije – sjajno. No, već tada je bilo vidljivo da je kraj Podravkinoj brzoj igri, a bila je, brzoj lopti, dobroj obrani, a bila je, i efikasnim akcijama. Taj dio bio je – lijepo za vidjeti.

VIŠE FOTOGRAFIJA DOZVOLOM INTERNETSKE STRANICE ZALAI HIRLAP MOŽETE NAĆI NA:

http://zaol.hu/galeria/gyori_audi_eto_kc_podravka_koprivnica/1961446/1

U napadu // Foto Ivo Čičin-MašanskerU drugom poluvremenu Podravka Vegeta je igrala podređenu ulogu, Györ je dominirao, Grubišić je dobro branila, nizale su se kontre, Löke se od promatrača u 1. poluvremenu pretvorila u igračicu utakmice.

Dvije Hrvatice, Milanović Litre i Grubišić, odlično su se uklopile u redove europskih prvakinja. Podravkine zvijezde tek trebaju zasjati, ali na dobroj su putanji. Bit će veselja kad se sve uigra, jer Živković, Trifunović, Tatari, Elez, a vidjelo se i Vidak, mogu biti ubojite.

Podravka Vegeta u Hevizu primljena je vrlo srdačno, ne samo od domaćina nego i od sjajnih navijača Györa svih godišta. U gradskoj vijećnici nakon utakmice priređena je večera za goste iz Koprivnice.

Minuta odmora // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Jedini problem imala su dva novinara, vaš izvjestitelj i mađarski kolega. Za novinare u dvorani mjesta nema. Uoči utakmice pola sata smo istraživali gdje bi mogla biti, ali sigurnosni uvjeti zabranjivali su i smještaj na inače logičnim mjestima. Na kraju, smješteni iza gustih švedskih ljestava propinjali su se koliko su mogli. Objavljujemo i sliku. Greške u statistici ispravili smo naknadno.

MEĐUNARODNA UTAKMICA

GYÖR – PODRAVKA VEGETA 37:23 (18:12)

HEVIZ – Gradska sportska dvorana. Gledatelja: 600. Suci: Alexandar Pandžić i Ivan Mosorinski (oba Srbija).
GYÖR: Herr (10+0), Grubišić (11+0): Löke , 7, Sen 3, Müller 2, Korsós 3, Görbitz 4(3), Kovacsics 3, Aguilar 1, Amorim 4, Planéta 4, Orban, Szepesi 1, Milanović Litre 2, Hornyák, Bognar-Bodi 3. TRENER: Ambros Martin.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (8+0), Milenković (3+0); Čović. Nikšić 1, Karlovčan, Šenvald, Živković 5, Džono, Nemaškalo 1, Mrđen, Papac, Vidak 3, Oremović, Maljak, Tatari 4, Trifunović 3(1), Elez 6(5). TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Györ 3(3), Podravka Vegeta 6(6).

ISKLJUČENJA: Györ 8 minuta (Kovacsics, Korsós, Löke, Milanović Litre), Podravka Vegeta 12 minuta (Nikšić i Trifunović 2+2, Tatari, Elez).

IGRAČICA UTAKMICE: Heidi Löke (Györ).

Pogled iz novinarske ''lože'' // Foto Ivo Čičin-Mašansker