Skupna slika // Foto Ivo Čičin-MašanskerTRENERI SURADNICI // Piše Đurđica Zečević

ŽRK Ivanić – RK Podravka 3 19:21 (10:11). Prijateljsku utakmicu s Ivanićem, kao predigru kup utakmici seniorskih ekipa, sa zadovoljstvom smo prihvatili, jer nam je utakmica s jakom ekipom Ivanića dobro došla iz više razloga. S obzirom na to da smo s njima uvijek zapele u polufinalu ili finalu Završnice prvenstva Hrvatske, trebalo se riješiti već pomalo prisutnog ”kompleksa Ivanić”.

Drugo, u našoj regionalnoj ligi, osim 2-3 ekipe, protivnike pobjeđujemo lakoćom i velikom gol-razlikom, što može dovesti do razmišljanja ”lako ćemo”.

Kadetkinje Ivanić - Podravka (3) // Foto Ivo Čičin-MašanskerSama utakmica bila je rezultatski neizvjesna do samog kraja, s izmjenama u vodstvu najčešće po 1-2 gola razlike. Ivanić nas je iznenadio dubokom obranom 3-2-1, s kojom se rijetko susrećemo, a za koju u početku nismo našli primjeren odgovor.
Srećom, imali smo dvije izvanredno raspoložene igračice, Jandrašić i Petiku, od kojih je prva ulaskom na crtu zabijala (manje) i iznuđivala sedmerce (više), a Tena ih je sve (7) uspješno realizirala. Tome je dodala i 6 golova iz igre iako je bila dobro čuvana. Nedostajalo je više asistencija za krila i pivota, a sve lopte koje su dobile su i realizirale. Golmani su obranili zicere ali primile i nekoliko nepotrebnih golova s krila.

Kadetkinje Ivanić - Podravka (3) // Foto Ivo Čičin-MašanskerS trenerskog kuta gledanja, zadovoljna sam pobjedom, djevojke su vidjele da je nepotreban strah od sebi ravnih, ali isto tako utakmica je pokazala gdje smo tanji i na čemu moramo itekako raditi u predstojećem razdoblju. U obrani nam nedostaje gustoća i bočna pokretljivost (previše golova s krila), a u napadu bolja organizacija akcija uz aktiviranje svih na terenu. Posla ima, ali se tome veselimo i sigurna sam da će do Završnice stvari biti posložene kako treba.

Podravka 3: Krstanović, Kokša, Petričević 1, Sikavica, Galinec, Popović, Jandrašić 2, Brkić, Dombaj, Vrabec, Presek 2, Petika 13 (7), Šestak 3, Borac, Kolar, Bogdan.

VIŠE FOTOGRAFIJA NA: https://www.facebook.com/media/set/ set=a.772865132797685.1073741855.710841175666748&type=1

Kadetkinje Ivanić - Podravka (3) // Foto Ivo Čičin-Mašansker