Gužva u šestercu // Foto Ivo Čičin-MašanskerPrva utakmica nakon osnovnih priprema pokazala je staro pravilo da ne može biti idealna. Kombinirana Podravka Vegeta pobijedila je u utorak navečer u gimnazijskoj sportskoj dvorani u Koprivnici skopski Vardar (Makedonija) 26:24 (17:13). S jedne strane Podravki Vegeti nedostajalo je šest igračica koje su na odmoru nakon sudjelovanja na Olimpijskim igrama (jedino se na utakmici ”ukazala” kapetanica Miranda Tatari), a nadopunile su je mlađe, dok su dvije igračice bile nove: Anita Bulath i Žana Čović. S druge strane Vardar je, prema najavama, doveo puno ruskih igračica, s legendarnom golmanicom Inom Suslinom na čelu. Teško je odjedanput ukomponirati rusko-makedonsko-crnogorsku vezu. U tome treneru Magdinčevu pomaže nama dobro znano lice: Natalija Todorovska, bivša sjajna igračica Podravke Vegete, koja je morala otići pod ružnim okolnostima tzv. štednje, skupa s Bulath, Đokić i još nekim igračicama, koje su tek predstavljene novinarima.

Žderić, dvije Čović i Damnjanović u obrani // Foto Ivo Čičin-MašanskerNo, Bulath se vratila, igra na raznim položajima, uporna je, čvrsta, trpi batine (a Vardarovke baš nisu nježne), zabija, i ona je pojačanje. Pojačanje je i Žana Čović na lijevom vanjskom, ima snažan i konkretan udarac, okretna je i zna surađivati u igri. No, ipak su to prvi koraci, jer se ovakva garnitura igračica međusobno još ne razumije. Premalo je i za bilo kakvu skupnu ocjenu nakon prve utakmice, kada su još i ruke i noge ”teške”, a glave pune odgovornosti od želje za dokazivanjem. Ne smijemo ipak zaboraviti dobru Martu Žderić, koja će, uz malo više koncentracije, biti sjajan tandem s Ivanom Jelčić. Sigurno reprezentativni tandem, ma što tko mislio. Andrea Čović je agresivna, brza, ”čupa” se hrabro, napreduje.

Domaća zadaća od utorka ponavlja se u četvrtak, kada u istoj dvorani u isto vrijeme (19 sati) ponovno igraju Podravka Vegeta i Vardar. Za jednu utakmicu iskusnije i pametnije.

Hrupec: Slušajte cure // Foto Ivo Čičin-MašanskerPRIJATELJSKA MEĐUNARODNA UTAKMICA

PODRAVKA VEGETA VARDAR 26:24 (17:13)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 100. Sutkinje: Lorena Jurenec i Maja Vajdić (obje Koprivnica).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (10-1), Krmpotić (-); A. Čović 6, Maljak, Ž. Čović 4, Pongrac 3, S. Šenvald, A. Oremović, L. Kalaus, D. Kalaus, Zagorščak, Damnjanović 6(1), Dragišić, Vidak 2, Mikolčić, Bulath 5. TRENER: Neven Hrupec.

VARDAR: Saidova (2+-), Suslina (11+1); Sazdovski 4(4), Ljubjanaja 4, Stojkovska 1, Šterjova 2, Svetlova, Manevska, Kirij, Dimitrovič, Žulkina, Vinogradova 2(2), Klikovac 4, Orehova 2, Kostjukova 2, Lojpur 3. TRENER: Risto Magdinčev.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 5(1), Vardar 6(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (A. Čović, L. Kalaus), Vardar 8 minuta (Svetlova, Orehova, Kostjukova, Lojpur).