Detalj s utakmice u Érdu // Foto Ivo Čičin-MašanskerU prijateljskoj međunarodnoj utakmici u mađarskom Érdu domaći Érd pobijedio je Podravku Vegetu 36:31 (19:14). U obje ekipe nedostajala je poneka reprezentativka, a domaća trenerica Edina Szabo u stručnom je stožeru francuske ženske reprezentacije u Srbiji, pa ju je odmijenio Atila Daborsos. Igralo se u novoj gradskoj dvorani, koja osim rukometnog ima i druga sportska borilišta, te bazen.

Podravka Vegeta igrala je olovnih nogu. Trener Mrđen ”nagazio” je igračice na tgreningu dan prije. Érd je, za razliku, bio pokretniji, brži, poletniji, a rezultat je gradio na mnogobrojnim greškama Podravke. Naime, ono što je ljutilo Mrđena za vrijeme utakmice bilo je: dodavanje lopte suparnicama, promašene kontre, izmišljanje šuteva, pa je tako Érd uzeo ponuđeno.
Ovome treba dodati nekih 20-ak golova koje je Podravka Vegeta primila s oba krila, ”drmanje” okvira gola i pogađanje vanjske strane mreže ili velike zaštitne mreže iza gola.
Vjerojatno bi s reprezentativkama Živković (Srbija), pa i Milenković (Crna Gora) bilo drugačije (nedostajala je i bolesna Čović), ali i neke Érdove igračice igrale su četvrtzavršnicu na EP u Srbiji, kao i navedene Podravkine.
Nakon utakmice odigrano je 15 minuta dodataka u kojima su treneri isprobavali varijante za nastup u Kupu kupova, Érd s Buxtehuderom, Podravka Vegeta s Rostov-Donom.
Za kraj: jučer, u srijedu, bilo je 20 godina kako je vozač autobusa Mirko Franjo sjeo za tada novi Podravkin autobus i prvo putovanje, zajedno s prvim vozačem autobusa Štefom Sinjercem (koji je preuzeo bus tri mjeseca ranije), bilo je do Plesa u Zagrebu. Podravka Vegeta putovala je zrakoplovom na utakmicu u Split.
U eri štednje danas su za gostovanje u Mađarskoj i sendviči bili dobri.

Pozdrav i detalj iz nove dvorane u Érdu // Foto Ivo Čičin-MašanskerPRIJATELJSKA MEĐUNARODNA UTAKMICA
ÉRD – PODRAVKA VEGETA 36:31 (19:14)
ÉRD – Nova sportska dvorana. Gledatelja: 200. Suci: Atila Heim i Csaba Jolántai (oba Mađarska).
ÉRD: Gridnyeva (-), Janurik (9), Oguntoye (5); Shatze 6, Kovács, Balog 5(2), Kisfaludy 4, Klivinyi 2, Wolf 9(3), Oláh 1, Koren 6, Bognár 3, Kamuti, Mester, Nick. TRENER: Atila Daborsos.
PODRAVKA VEGETA: Jukić (1+0), Kapitanović (13+0); Gavranić 5, Pongrac 2, Havić 5 Vukojević 3, Nemaškalo 2, Zagorščak, Milanović Litre 4, Dragišić 1, Vidak 3, Trifunović 6, Poljak. TRENER: Goran Mrđen.
SEDMERCI: Érd 6(5), Podravka Vegeta -.
ISKLJUČENJA: Érd 4 minute (Mester, Nick), Podravka Vegeta 6 minuta (Trifunović 2+2, Vidak 2).

Sretan Božić i Nova godina