Podravka_Zvezda1 // Foto Ivo Čičin-MašanskerU trećoj ovotjednoj pripremnoj rukometnoj utakmici rukomeašice Podravke Vegete odigrale su u subotu navečer neriješeno, 26:26 (12:11) sa četvrtoplasiranom ekipom ruskog prvenstva Zvezdom iz Zvenigoroda, koju predvodi hrvatski trenerski trio Zdravko Zovko, Mato Matijević i Vlado Šola. Trenerski trio Podravke Vegete Neven Hrupec, Bojan Golub i Vladimir Vujović imao je teži zadatak, jer mu je manjkalo šest reprezentativki, Zvezdi samo jedna. Doduše, nije bilo ni dvije prinove iz Lade Toljatti, ali Hrupec nije samo uigravao ostatak prve ekipe, nego je morao uhodavati i mlade.

Podravka_Zvezda2 // Foto Ivo Čičin-MašanskerŠto se mladih tiče, mogao je gladiti bradu s jedne strane, u nemirno spavati s druge strane. No, rezultat sa Zvezdom je odličan. Zato slobodno kažemo nakon ove utakmice da je bilo dosta promašaja za ovaj tjedna, guranja na crtu i nerezonskih dodavanja, a treba vidjeti i kako su to Ruskinje (Kuznjecova) prolazile na na crtu bez smetnji i kako to da je nesuđena Podrakvina igračica Julija Portjanko, udana Nikolić (s dresom broj 3 na kojem je pisalo Pasičnik) tako slobodno pucala po uglovima inače dobre golmanice Žderić. I sucima je trebalo malo više koncentracije. Treba suditi, ne izmišljati i kalkulirati.

Podravka_Zvezda3 // Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta sjajno je odigrala veći dio prvog dijela utakmice. Gledatelji su bili dobro raspoloženi i pljeskom su popratili svaku dobru akciju, a osobito u obrani, jer na ovoj utakmici, uz već izrečene primjedbe, obrana je imala blistave rukometne trenutke. Ako ćemo tako igrati obranu, daleko ćemo dogurati, čulo se iz publike.

Neujednačeni tempp igre donio je do pada pri kraju prvog dijela, pa se Zvezda s 9:12, približila na 11:12, a onda u 2. poluvremenu povela sA 12:15, pa sve do 13:17 u ciglih sedam minuta. U 55. minuti Zvezda je i dalje vodila 21:24, a onda su se dogodili ključni trenuci utakmice. Marta Žderić u jednom napadu u 56. minujti obranila je dva zicera, Andrea Čović realizirala kontru i bilo je 22:24. Zvezda je povećala na 22:25, a uporna Vidak uspjela je zabiti i svoj drugi gol za 23:25, pa slijedi smanjivanje vodstva na 24:26 golom Pongrac, a 20-ak sekundi prije kraja Damnjanović realizira sedmerac i zabija i zadnji gol iz igre za 26:26.

Kombinirani sastav Podravke Vegete na kraju je ispraćen velikim pljeskom. Ljudi cijene zalaganje.

Podravka_Zvezda4 // Foto Ivo Čičin-MašanskerPRIJATELJSKA MEĐUNARODNA UTAKMICA

PODRAVKA VEGETA – ZVEZDA 26:26 (12:11)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 300. Suci: Robert Magić i Sandro Špiranec (Trnovec Bartolovečki).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (13+0), Krmpotić (-); A. Čović 4, Maljak, Ž. Čović 4, Pongrac 4, S. Šenvald, A. Oremović, L. Kalaus, D. Kalaus, Zagorščak, Damnjanović 10(4), Dragišić, Vidak 2, Mikolčić, Bulath 2(1). TRENER: Neven Hrupec.

ZVEZDA: Kalinjina (10), Lagina (0+1), Jakupova (-); Lobah 5, Nikolić 7(1), Dmitrijeva 1, Kuznjecova 5, Gudkova, Koroleva, Novickaja, Uskova 2, Nikitina, Černova 2, Kavronjina 4, Szabo, Aleksejeva. TRENER: Zdravko Zovko.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 6(5), Zvezda 1(1).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 0, Zvezda 8 minuta (Kavronjina 2+2, Gudkova, Dmitrijeva).