Rukometašice RK Podravka Vegete svoje treninge odrađuju individualno kod kuće, sukladno naputku stručnog stožera i vodstva kluba. Ove mjere uvedene su kao mjera opreza zbog pandemije uzrokovane koronavirusom. Ekipa je poslana da trenira kod kuće te im je dan program vježbi koji moraju samostalno odrađivati.

Curama je, kako bi što lakše odradile treninge kod kuće, osigurana sva potrebna oprema (roleri, prepreke, ljestve,TRX,…) te im je stručni stožer, ponajviše kondicijski trener Nikola Golub, na raspolaganju u svakom trenutku. Ovaj način treninga na snazi je do daljnjega. Svi članovi stožera, ekipe i pratećeg osoblja zamoljeni su da prate obavijesti nadležnih službi te se drže njihovih uputa.

Kondicijski trener Golub pripremio je trening za cure te je istaknuo kako se trenutno nalazimo u jedinstvenoj situaciji za cijeli svijet te da ne postoje jasna pravila što činiti:

Treninzi su prilagođeni uvjetima u kojima ih cure moraju odraditi te su im sve vježbe izvedive. Sve su to njima poznate vježbe na koje je njihovo tijelo naviknuto te su namijenjene isključivo njima.

Ova nova i svima nepoznata situacija dovela je do toga da su sva natjecanja do daljnjeg otkazana te se čeka razvoj situacije kako bi savezi mogli donijeti odluke o natjecanjima. No važno je ostati u formi te u svakom trenutku biti spreman za nastavak natjecanja zbog čega cure vježbaju od kuće jer su u ovom trenutku njihovo zdravlje i sigurnost prioritet.

Kapetanica Podravka Vegete Dragica Džono komentirala je trenutno stanje i uvijete treninga:

Nažalost, situacija je takva kakva je. Svim sportašima sigurno je trenutno teško jer su prekinuti u ritmu natjecanja i treninga. Ekipa Podravka Vegete do daljnjeg je slobodna od organiziranih treninga, no to ne znači da ne treniramo. Sve smo dobile program koji samostalno odrađujemo te zadržavamo formu. Nadam se da će ovoj situaciji brzo doći kraj te da ćemo se vratiti natjecanjima i normalnom ritmu treninga.

 Treninzi u Školi rukometa RK Podravke odgođeni su do daljnjega.

Podravka Vegeta poziva sve da prate obavijesti nadležnih službi te se ponašaju sukladno njima. Sigurnost i zdravlje svima neka budu prioritet!