SYMA-Sports-and-Conference-CenterKao i prošle godine i ove će Podravka Vegeta sudjelovati na Elek Gyula kupu kod mađarskih doprvakinja FTC-a u Budimpešti. Utakmice će se igrati u maloj dvorani Syma kongresnog centra blizu budimpeštanske László Papp sportske Arene, jer je se FTC-ova dvorana obnavlja. Na turniru, što će se igrati 3. i 4. rujna uz domaćina FTC-a nastupit će i prvak Hrvatske Podravka Vegeta, doprvak Njemačke Metzingen i doprvak Slovačke Slovan Duslo Šała.

Igra se po sustavu svaki sa svakim, pa će svaka ekipa odigrati po tri utakmice. Ovo je najjači od četiri pripremna turnira na kojima sudjeluje Podravka Vegeta, a i dobro je tempiran, jer iduće subote i nedjelje (10. i 11. rujna) Podravka Vegeta igra u Norveškoj kvalifikacijski turnir za ulazak u grupnu fazu Lige prvakinja

U subotu, 3. rujna, raspored događaja je ovakav:

10,00 Tus Metzingen (Njemačka) – Podravka Vegeta (Hrvatska)

11,30 svečano otvaranje turnira

12,00 FTC-Rail Cargo Hungaria (Mađarska) – Slovan Duslo Šała (Slovačka)

16,00 FTC-Rail Cargo Hungaria – Podravka Vegeta

18,00 Slovan Duslo Šała – TuS Metzingen

 

Raspored utakmica drugoga dana, u nedjelju 4. rujna:

10,00 Podravka Vegeta – Slovan Duslo Šała

12,00 FTC-Rail Cargo Hungaria – TuS Metzingen

13,45 Završna svečanost

OBJAVLJEN RASPORED UTAKMICA U NORVEŠKOJ

DrammenshallenEHF je objavio raspored utakmica kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvakinja 2016/17. U subotu, 10. rujna, u Drammenshallen u Drammenu (Norveška) u prvoj utakmici u 16,30 sati sastaju se domaćin, drugoplasirana ekipa norveškog prvenstva Glassverket i prvak Turske Ankara Yenimahalle, a u 19 sati Podravka Vegeta igra s nizozemskim prvakom Sercodak Dalfsen.

Poraženi igraju međusobno drugoga dana, u nedjelju 11. rujna, u 15,30 sati

Drugoga dana u nedjelju 11. rujna igraju u 15,30 poraženi iz 1. utakmice – poraženi iz 2. utakmice za 3. mjesto, a u18 sati pobjednik iz 1. utakmice – pobjednik iz 2. utakmice za 1. mjesto i ulazak u Ligu prvakinja.

Samo prvoplasirana ekipa ulazi u grupnu fazu Lige prvakinja u A grupu gdje su već Budućnost, Thüringer i Metz), dok tri kluba nastavljaju natjecanja u kvalifikacijama za novoformirani EHF kup. U natjecanje se uključuju zavisno od postignutog plasmana u Norveškoj, zato se i igra utakmica za 3. mjesto.

Kvalifikacije se igraju u još dva mjesta, grupa 2 u San Sebastianu u Španjolskoj (Laipzig, Jypo Nö, Bera Bera i Gomael) i u Ljubljani (Krim Mercator), Selgros Lublin, Indeco Conversano, Iuventa Michalovce).