Nikolina Tvorić (5) igračica je Podravke Lino // Foto arhiva RK PodravkeHrvatske juniorke sudjelovat će na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Kvalifikacije će se održati od 17. do 19. svibnja u Dugom Selu. Sudjeluju Hrvatska, Španjolska, Litva i Švicarska. Europsko prvenstvo održava se u Danskoj od 1. do 11. kolovoza ove godine. Jedan turnir je održan i dvije prvoplasirane reprezentacije, Rumunjska i Slovenija već su osigurale plasman na EP.

Izbornik hrvatske juniorske ženske reprezentacije Goran Mrđen na pripreme u Dugo Selo od 12. do 15. svibnja pozvao je 18 igračica iz 10 klubova. Tri su iz Podravke: Ivana Kapitanović, Ivana Dragišić i Nikolina Tvorić. Tri igračice su i iz Sinja: Marija Budić, Martina Čović i Silvija Masnić, po dvije iz TVIN Trgocentra: Kristina Smiljčiić i Nataša Miočinović, iz Koke: Elena Halili i Ivana Dežić te iz Orijenta Ena Konta i Dejana Milosavljević Po jedna reprezentativka je iz pet klubova: iz Osijeka Nikolina Strukar, iz Lokomotive Ana Debelić, iz Zameta Ćamila Mičijević, iz Dalmatinke Valentina Blažević i iz Bjelovara Ana-Marija Gavrić.

Stručno vodstvo juniorske reprezentacije je u sastavu: izbornik Goran Mrđen, trenerica Renata Hodak, trener vratarki Vladimir Vujović i fizioterapeut Mario Klasić. Tehnički direktor reprezentacije je Ratko Balenović.

Kako se akcija juniorske reprezentacije odvija od 12. do 19. svibnja, a Final Four Regionalne lige u Crnoj Gori igra se 18. i 19. svi bnja, to trener Neven Hrupec neće moći računati na dvije igračice prvog sastava, Ivanu Kapitanović i Ivanu Dragišić. Igračice se vraćaju u klubove 20. svibnja, kada je službenih utakmica završena.