Sestre Kalaus na prošlogodišnjim pripremama u Daruvaru // Foto Ivo Čičin-MašanskerIzbornica hrvatske kadetske rukometne reprezentacije Lidija Bojić-Ćaćić za 26. srpnja sazvala je pripreme za nastup na Europskom prvenstvu, koje će se do 3. kolovoza, a potom od 5. do 13. kolovoza održati u Ivanić Gradu. Završnog dana priprema, 13. kolovoza, počinje Europsko prvenstvo u Poljskoj, u Gdanjsku. Među 20 pozvanih rukometašica je i šest Podravkinih. To su Ana Krmpotić, Ena Zagorščak, Sara Šenvald, Ana Marija Maljak, Dora Kalaus i Larisa Kalaus.

Uz njih su i Lucija Bešen, Doris Vlajsović i Iva Galetić (Sesvete Agroproteinka), Doris Hren (Ivanić), Matea Sertić, Ana Vlašić i Dorotea Prevendar (Lokomotiva), Paula Posavec, Stella Posavec i Nikolina Zdravec (Zrinski), Andrea Klarić (Dalmatinka), Jelena Matičić (Zamet) i Iva Mikolić (Arena).

Treneri reprezentacije su Branko Šebek i Vesna Miletić, kondicijski trener Valter Vuleta i fizioterapeutkinja Slavica Brčić.

No, prije toga, od 1. do 11. kolovoza juniorke će sudjelovati na Europskom prvenstvu u Danskoj. Na prijašnjoj su listi, kada je izbornik bio sadašnji trener Podravke Vegete Goran Mrđen, Ivana Kapitanović i Ivana Dragišić. Čeka se poziv i lista novog izbornika, dosadašnjeg trenera Podravke Vegete Nevena Hrupeca.