Logo London 2012Izbornik ženske reprezentacije Vladimir Canjuga objavio je popis rukometašica koje poziva na pripreme za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Na spisku je 20 igračica, a 14 će putovati na OI 22. srpnja i biti u Londonu do 13. kolovoza.

Nema iznenađenja na popisu, osim što je, zasad za prva dva pripremna ciklusa u stručno vodstvo uvršen i kondicijski trener Podravke Vegete Bojan Golub. To je veliko priznanje za rad Goluba, iako se u ovom slučaju radi o kratkom razdoblju. Naime, prve su pripreme od 22. do 28. lipnja u Novigardu, iduće od 30. lipnja do 7. srpnja u Delnicama. Treći i završni ciklus je od 10. do 20. srpnja opet u Novigradu. Drugo je iznenađenje, ali samo dok se ne shvati: na spisku nema Kike Franić, ali je tu Kristina Elez. Kika se udala i uzela prezime muža.

Prigodom objave popisa, izbornik Vladimir Canjuga rekao je:

– Nema nikakvih iznenađenja na popisu, sve su to igračice koje su nastupile na SP u Brazilu, na olimpijskim kvalifikacijama te onima za EP. Osim njih, pozvao sam Anetu Peraicu, kao igračicu koja može igrati na više pozicija, te Žanu Čović, Sonju Bašić i Dragicu Džono. Katarina Ježić otići će s juniorkama na SP nakon kojeg će nam se pridružiti na završnom dijelu priprema. Baza će

nam biti Novigrad, u kojem ćemo odigrati dvije pripremne utakmice, 17. i 19. srpnja sa Španjolskom, a središnji dio priprema provest ćemo u Delnicama. Zasad su samo četiri djevojke sigurne putnice za London, a sve ostale imaju prigodu dokazati se na ovim pripremama i pokazati da su zaslužile nastup u Londonu. Na popisu je 20 djevojaka, a samo 14 mjesta na OI, tako da će pripreme odrediti konačnu listu putnica. Svim djevojkama dali smo program individualnih treninga koje moraju raditi ovih dana kako na početak priprema ne bi došle nespremne. Imamo dovoljno vremena i moramo se dobro pripremiti kako bismo u Londonu bili u pravom izdanju.

Lista igračica: Jelena Grubišić, Andrea Šerić, Andrea Penezić i Kristina Elez (Krim Mercator), Marta Žderić, Ivana Jelčić, Nikica Pušić-Koroljević, Anita Gaće, Vesna Milanović Litre, Miranda Tatari i Lidija Horvat (Podravka Vegeta), Sonja Bašić, Žana Čović i Katarina Ježić (Lokomotiva), Ivana Lovrić (Samobor), Maja Zebić (Itxako), Aneta Peraica (Zaječar), Dijana Jovetić (Budućnost), Dragica Džono (Zelina) i Maida Arslanagić (Nice).

Na listi stručnog vodstva su osim Vladimira Canjuge i trener Boris Dvoršel, trener vratarki Goran Trajkovski, fizioterapeuti Antun Arić i Vesna Hodić, kondicijski trener Bojan Golub i tehnički direktor Ratko Balenović.