Zahuktavaju se pripreme za nadolazeće europske izazove, ali i nastavak sezone u 1. HRL za žene. Cure su danas bile dobro raspoložene na jutarnjem treningu na bazenima iako im nije bilo lako. Trener Zlatko Saračević, kondicijski trener Bojan Golub i cijeli stožer posvećeni su pripremama za nadolazeće utakmice EHF Cupa, a izuzetno je važno u tom razdoblju odigrati što više jakih utakmica. Baš iz tih razloga će rukometašice Podravka Vegete sudjelovati na Međunarodnom turniru Corona Cup-100 Romania čiji je organizator rumunjski klub Corona Brasov. Ekipa na put kreće ove subote u ranim jutarnjim satima, a po dolasku ih čeka pet intenzivnih dana posvećenih treninzima i jakim utakmicama koje su na rasporedu od 18. do 20. prosinca. 

Tamo ćemo imati 3 jako teška protivnika i to nam je dobro u ovoj fazi, a usput ćemo i trenirati i pripremati se za ono što nas očekuje u prvom mjesecurekao je trener Saračević koji će u četvrtak ponovno imati cijelu ekipu na okupu nakon malog odmora koji su imale reprezentativke. 

Danas smo radili trening brzine i eksplozivnosti kazao je kondicijski trener Bojan Golub i naglasio kako se pritom radi s kilažama koje čine 50-70 % TT(tjelesne težine).

Evo i male fotogalerije s današnjeg treninga, a u nastavku ćemo ukratko predstaviti i sve sudionike ovog međunarodnog turnira. 

IMG 6266 1600x1200

IMG 6254 1600x1200

IMG 6261 1600x1200

IMG 6303 1600x1200

IMG 6271 1600x1200

IMG 6307 1600x1200

IMG 6314 1600x1200

 

Domaćin turnira Corona Brasov je klub s tradicijom, osnovan 1960. godine, a u prošloj sezoni slavili su 50 godina natjecanja u Nacionalnoj ligi. Radi se o klubu koji uz tradiciju ima i svoju kvalitetu što su i pokazali na 13. Memorijalnom turniru Josip Samaržija Bepo u Koprivnici gdje su dobro parirali rukometašicama Podravka Vegete u prvom poluvremenu kada su zaostajali samo jedan gol no u konačnici su naše cure slavile rezultatom 26:22. Corona Brasov je trenutno četvrtoplasirana ekipa u rumunjskoj nacionalnoj ligi, a u ovoj sezoni zaredale su im se ozljede zbog čega je ekipa u malom padu. S obzirom da ovu ekipu naše cure već poznaju, bit će ovo dobra priprema za nadolazeće europske izazove koji ih očekuju u siječnju.

Corona Brasov

Foto/službena facebook stranica Corona Brasov

Najveći uspjesi kluba:

EHF Challenge Cup – pobjednici 2006.

Women’s EHF Cup – polufinalisti 2009. i 2016. i 7 puta viceprvaci

Rumunjska liga- osvajači 1981. i 2006.

Kup Rumunjske – pobjednici 1981. i 2006.

Popis igračica Corona Brasov: Daciana Hosu, Diana Petrescu, Dragica Tatalović, Cristina Creţu, Andreea Chiricuță, Ana Maria Lopataru, Laura Chiper, Marilena Neagu, Georgiana Ciuciulete, Ekaterina Vetkova, Ana Ciolan, Bianca Tiron, Eliza Buceschi, Andreea Patuleanu, Larisa Tămaș, Marina Dmitrović, Daria Bucur, Sorina Tîrcă

Druga ekipa na turniru je SCM Râmnicu Vâlcea definitivno iznenađenje ove sezone u rumunjskoj ligi. Osim što su glavnom kandidatu za osvajanje Lige prvaka Bukureštu oteli trofej u rumunjskom Supercupu svoju su kvalitetu potvrdili i nakon što su ih pobijedili u nacionalnoj rumunjskoj ligi stoga su trenutno prvoplasirana ekipa njihove lige bez izgubljene utakmice u prvih 9 kola. Pod trenerskom palicom Florentina Pera prošlu su sezonu u Nacionalnoj ligi završili kao četvrtoplasirana ekipa no ovu sezonu otvorili su odlično pa će naše cure i u ovoj utakmici imati vrhunskog protivnika u pripremnom razdoblju za EHF Cup.

SCM Râmnicu Vâlcea

Foto/službena facebook stranica SCM Râmnicu Vâlcea

Najveći uspjesi kluba:

Rumunjski Cup: finalisti 2018.

Rumunjski Supercup: pobjednici 2018.

Popis igračica SCM Râmnicu Vâlcea: Diana Ciucă, Iulia Dumanska, Petra Blazek, Ana Maria Popa, Elena Florica, Roberta Stamin, Marta López, Alexandra Badea, Florentina Craiu, Raluca Băcăoanu, Daniela Marin, Marija Petrović, Samara da Silva, Andreea Adespii, Irina Glibko, Ines Khouildi, Maria Gavrilă, Alicia Fernández Fraga, Beatrice Bălăceanu, Andreea Pricopi, Andreea Vâlcan, Natallia Vasileuskaya

Treća ekipa na turniru je SCM Gloria Buzău, novi tim rumunjske nacionalne lige, gdje trenutno drže sredinu tablice, a u kojem igra i bivša rukometašica Podravka Vegete, Marijeta Vidak koja je trenutno ozlijeđena. Klub u usponu kojem također treba pristupiti ozbiljno s obzirom da je rumunjska liga jedna od najjačih u Europi. 

Popis igračica SCM Gloria Buzău: Alina Iordache, Mădălina Pușcaș, Ana Maria Simion, Mădălina Predoi, Laura Leahu, Diana Predoi, Roxana Tabarcea, Cristina Nan, Alexandra Iovanescu-Subtirica, Cristiana Ciuplea, Alina Ilie, Carmen Stoleru, Ana Marinela Gherman, Andreea Mărginean, Cristina Strahan, Alexandra Banciu, Dziyana Ilyina, Marija Gedroit, Natalia Vinyukova, Yulia Khavronina, Marijeta Vidak

RASPORED: 

18. PROSINAC

17.00 sati- SCM Raminicu Valcea-RK Podravka Vegeta

19. PROSINAC

17.00 sati- CSM Gloria Buzau-RK Podravka Vegeta

20. PROSINAC

16.00 sati-ASC Corona 2010 Brasov-RK Podravka Vegeta