Andrea Čović // Foto arhivaEHF-ov stručni stožer izabrao je šest mladih igračica koje su sudjelovale ove sezone u Ligi prvakinja. Među izabranima našla se i mlada kružna napadačica Podravke Vegete Andrea Čović. Za mladu Sinjanku ovo je prva nominacija takve vrste. Do finala Lige prvakinja ostalo je još samo sedam dana. Dvije najbolje ekipe u ovoj sezoni su Györ i Larvik, međutim nisu samo iskusne igračice te koje iz utakmice u utakmicu daju sve od sebe za pobjedu. “Na mladima svijet ostaje” kaže stara poslovica, a čelnici EHF-a pobrinuli su se da to i naglase.

EHF je organizirao izbor za najbolju mladu rukometašicu u Ligi prvakinja. Izabrano je šest igračica do 23 godine čiji su klubovi igrali osminu finala Lige prvakinja ili su u svojim klubovima tokom sezone odigrale važnu ulogu. U elitnom društvu se našla i 20-godišnja rukometašica Podravke Vegete Andrea Čović.

Mlada Sinjanka našla se u društvu Thee Mork iz Larvika (Norveška), Luce Szekereces iz FTC-a (Mađarska), Aniko Kovacsics iz Györa (Mađarska), Tamare Mavsar iz Krim Mercatora (Slovenija) te Milene Knežević iz Budućnosti (Crna Gora). Sve ove djevojke, osim što igraju u renomiranim klubovima, članice su i nacionalnih timova država iz kojih dolaze.

Andrea Čović rodom je iz Sinja, a rukometom se počela baviti 2005. u rukometnom klubu Sinj. Nakon tri godine treniranja pokazala je izniman talent, pa je već 2008. svoj rodni grad zamijenila Koprivnicom. U svojoj rukometnoj karijeri bila je članica svih mladih reprezentacija, a najveći uspjeh ostvarila je s kadetskom reprezentacijom 2008. godine kada su djevojke osvojile Mediteranske igre. Prvi put je na okupljanje seniorske reprezentacije bila pozvana na ovotjedne kontrolne pripreme.

Osim što će tim stručnih osoba dati svoj glas nekoj od igračica, navijači su također pozvani da glasaju. Glasanje se odvija putem e-maila (ehfcl@bet-at-home.com) i otvoreno je do ponoći 8. svibnja. Glasovanje će se nekome svakako isplatiti, budući da svatko tko oduči dati svoj glas nekoj od rukometašica automatski ulazi u nagradnu igru u kojoj je nagrada VIP paket za drugu finalnu utakmicu Lige prvakinja u mađarskom Györu.

Glasovanje je otvoreno za sve navijače iz Europe.

Izvor: (www.hrsport.net // Jelena Bagarić)