Svečanost rukometa u Domu mladih // Foto Ivo Čičin-MašanskerVeliki rukometni tjedan u Koprivnici traje. Slavila se 60-godišnjica muškog rukometa s nekoliko vrlo lijepih i važnih manifestacija, Podravka Vegeta u subotu je igrala Ligu prvakinja s Budućnosti, u srijedu prvenstvenu sa Zrinskim, u četvrtak je muška hrvatska reprezentacija u gimnazijskoj sportskoj dvorani pobijedila Nizozemsku u kvalifikacijama za EP 2016. (35:24), tjedan će u nedjelju (17 sati) zaokružiti Utakmica 3. kola B grupe Lige prvakinja Podravka Vegeta – Vardar, također u gimnazijskoj sportskoj dvorani.

Šezdeset godina muškog rukometa podsjetilo je da iduće godine bilježimo šezdeset godina ženskog. Nadamo se da se neće postavljati pitanje kao kod blizanaca o tome tko je stariji, jer rukometn je niknuo i išao svojim slijedom. To nije natjecanje, već evolucija sporta. Na ocjenu treba doći koliko cijenimo jedni druge u odavanju međusobnog priznanja.

Stari rukometaši na izložbi u Galeriji Koprivnica // Foto Ivo Čičin-MašanskerA muški rukomet, s klubovima raznih imena, a sada RK Koprivnica, dostojanstveno je proslavio svoju šezdesetu obljetnicu. Ako se ovih nekoliko dana računa kao središnja proslava, onda ona dobiva visoke sportske i estetske ocjene.

S izložbe // Foto Ivo Čičin-MašanskerOd ponedjeljka do ovog petka (sutra) u 16 sati traje izložba Sjećanje na početke muškog rukometa u Koprivnici. Šezdesetak slika iz početnih desetak i više godina rukometa izabranih iz mnoštva prikupljenih od bivših rukometaša našlo se u elitnom prostoru Galerije Koprivnica. Prva je to izložba o rukometu u Koprivnici uopće. U srijedu je priređeno mini-otvaranje prigodom posjeta izložbi muške rukometne reprezentacije Hrvatske, na kojoj su govorili predsjednik RK Koprivnice Zlatko Blažeković, zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić, autor izložbe vaš urednik Ivo Čičin-Mašansker i trener reprezentacije Slavko Goluža.

U četvrtak su izložbu, opet uz prigodno obraćanje već rečenih, posjetili bivši rukometaši i treneri i obitelji preminulih rukometaša, koje je izložba najviše i zanimala, jer je to bio svojevrsni povratak u prošlost, prepoznavanje vlastite mladosti.

Preporučamo i rukometašicama da navrate i pogledaju na slikama uvjete u kojima se stvarao koprivnički rukomet.

Najsvečanije bilo je u Domu mladih, gdje su se u četvrtak popodne sakupili bivši rukometaši i gdje su prvi puta predana priznanja, spomen medalje ”Prvi rukometaši” za osobni doprinos u igri i razvoju muškog rukometa, te više vrsti drugih priznanja. Jedno je i za Rukometni klub Podravku, ali nije bilo nikoga da to primi.

Razmjena plaketa Sandi Šola - Zlatko Blažeković // Foto Ivo Čičin-MašanskerU povodu 60 godina muškog rukometa u gimnazijskoj sportskoj dvorani, prvi puta u Koprivnici, gostovala je muška reprezentacija Hrvatske. Prije susreta predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola predao je priznanja HRS-a i predsjedniku RK Koprivnice Zlatku Blažekoviću, a Blažeković priznanje HRS-u za pomoć u razvoju muškog rukometa u Koprivnici u povodu 60-godišnjice.

Fascinantno je izgledala puna dvorana, 2500 gledatelja na kvalifikacijskoj utakmici za EP 2016. Hrvatska – Nizozemska. Sjajna atmosfera, sjajno navijanje i osvojena dva boda , 35:24 (17:10).

U nedjelju stiže Vardar. Ulaznice su besplatne. Može li se ponoviti čudo pune dvorane?

Hrvatska - Nizozemska, himne // Foto Ivo Čičin-Mašansker