Poziv na filmPOZIV ORGNIZATORA – Dokumentarni film Ustanite Podravci obrađuje fenomen praćenja ženskog rukometa u Koprivnici. Ova sjajna priča započela je davne 1955. godine, kada su koprivničke djevojke prvi put zaigrale rukometnom loptom na igralištu pored gimnazije. Utakmice su se igrale nedjeljom nakon mise, kako bi zaineresirani gledaoci znatiželjno uživali u rukometu prije negoli odu doma na obiteljski ručak.

Kako su se nizali sportski uspjesi, tako je i stanovnicima Koprivnice odlazak na utakmicu postao sastavni dio života. Nedjeljom popodne grad je bio prazan, jer svi su bili na tribinama gradskog stadiona. Kasnije se čarolija preselila u novoizgrađenu dvoranu, u kojoj je Podravka 1996. osvojila i Ligu prvakinja. Uz rukomet su na tribinama odrastale generacije koje su svoje tinejdžerske godine provele mašući crveno-bijelim zastavama. Sportska priča ništa manje vrijedna od one kakvu imaju Hajduk, Dinamo, Cibona ili Zadar. Osim što je RK Podravka kao najtrofejniji sportski kolektiv u Hrvatskoj jedna specifična priča, postoji i ona paralelna, naša priča – priča publike koja ja odrasla uz rukomet.

Ustsnite PodravciU filmu koji traje čak 85 minuta pojavljuje se 17 sugovornika, među kojima su i rukometašice koje nikad nikome nisu davale intervjue. Ovaj film nije samo nostalgični pogled u prošlost – on je i vrijedan dokument našeg grada, entuzijastični pokušaj očuvanja kulturno-sportske baštine. Također ima i veliku etnološku vrijednost, jer obrađuje folklor i običaje kojih su u našem gradu zauvijek nestali. Promocija će se održati u Kinu Velebit 8. svibnja u 19 sati te pozivamo prije svega stare generacije rukometašica i navijača. Zbog gužve koju očekujemo, mole se uzvanici da dođu pola sata prije početka.