Iako će se stožer i ekipa službeno okupiti u nedjelju na ručku, a s planiranim programom rada krenuti u ponedjeljak obavljena su standardna mjerenja i testiranja u klupskoj teretani i dvorani za nove igračice. Radi se o protokolu koji podrazumijeva FMS screening, motoričke funkcionalne testove te još neke pojedinačne testove koje obavlja stručni tim RK Podravke, a sve u cilju uvida u zdravstveno stanje i spremnost igračica po njihovom dolasku. Na ove su testove pristupile Bojana Milić, Iryna Stelmakh, Dziyana Ilyina i Bianca Bazaliu. Kondicijski trener Nikola Golub zadovoljan je prvim rezultatima.

”Uvidom u prve testove i dijagnostičke postupke mogu reći da sam iznimno zadovoljan. Vidi se da su igračice stigle s aktivnog odmora i da su se držale plana i programa individualnog rada. Prvi pokazatelji su jako dobri i možemo biti optimistični jer se radi o velikim potencijalima, a na nama svima je da kvalitetnim radom od samog početka priprema taj potencijal u potpunosti ispune u dresu Podravka Vegete, kroz izazove u najvećem rangu europskog natjecanja”,rekao je kondicijski trener Nikola Golub.

Ekipa će se tradicionalno okupiti u nedjelju na ručku nakon čega od ponedjeljka slijedi prvi ciklus priprema koji je pripremio stručni tim Podravka Vegete na čelu s prvim trenerom Nevenom Hrupecom.