BOŽICA PALCIC I ANA TOTHPrve službene vijesti vezane uz predstojeću rukometnu sezonu 2017/2018. iznijela je danas (srijeda, 21. lipnja) na konferenciji za novinstvo direktorica RK Podravka s.d.d. Božica Palčić na predstavljanju nove igračice, Ane Toth iz Trešnjevke.

Božica Palčić predstavila je Anu Toth i sudeći po izjavama obje strane su izuzetno zadovoljne sklopljenim ugovorom: Podravka Vegeta dobiva kvalitetnu igračicu, igračica dobiva prigodu igrati u najboljem i povijesno najvećem ženskom rukometnom kolektivu u Hrvatskoj.

PALČIĆ // ANA JE ODIGRALA JAKO DOBRU SEZONU; RAZGOVARAMO S JOŠ JEDNOM MLADOM IGRAČICOM

NOVINAFRI NA PRESICI– Ana Toth pisala je ugovor s Podravkom Vegetom na godinu dana. Nadam se da će se ugovor realizirati na obostrano zadovoljstvo te da ćemo ga imati razloga i produljiti. Dolazi iz Trešnjevke, igra na lijevoj vanjskoj poziciji. Prošle sezone odigrala je jako dobro i zaslužna je što je Trešnjevka igrala u finalu Kupa Hrvatske. Na osnovi toga odlučili smo je dovesti u naš klub – kazala je Božica Palčić.

O daljnjim kadrovskim planovima, odnosno o dolascima-odlascima Božica Palčić je rekla:

– U razgovorima smo s još jednom mladom igračicom, nadam se da ćemo realizirati i taj transfer. Klub su napustile Nikolina Zadravec, Anamaria Gugić, Selena Milošević i Simona Hajduk. Ugovor je produljila vratarka Antonia Jukić.

TOTH // PODRAVKA JE NAJVEĆI KLUB U MOJOJ KARIJERI

Ana Toth nije krila zadovoljstvo i okupljenim novinarima opisala je svoj sportski put od Lokomotive do Podravke Vegete:

Ana Toth– Podravka je najveći klub u mojoj karijeri, nadam se da ću opravdati to zašto sam došla ovdje i da ćemo možda čak i produžiti suradnju.

BOGAT SPORTSKI PUT ANE TOTH

– Počela sam u Lokomotivi, bila sam na posudbi u Sesvetama, tada sam igrala i za kadetsku, juniorsku, pa čak i seniorsku reprezentaciju. Otišla sam nakon toga u Zamet, potom sam provela godinu dana u Alcoi iz Szekesfehervara. Zbog privatnih razloga vratila sam se u Hrvatsku, udala sam se, i igrala za Trešnjevku dvije godine. Zbog dobrih igara otišla sam u Rumunjsku, u klub CSM Ploiesti, godinu dana sam bila tamo, a potom sam se vratila u Trešnjevku, između ostalog i zbog završetka studija na Kineziološkom fakultetu. Namjeravala sam tu dočekati kraj igračke karijere i baciti se u trenerske vode. Već dvije godine treniram djevojčice 2002. i 2004. godišta, ali poziv Podravke nisam mogla odbiti i prihvatila sam novi izazov. Mislim da je to prava odluka, da bi svaki sportaš tako odlučio.

ANA TOTH POTPISANA ŽELI DATI PRILOG BOLJEM REZULTATU U EUROPI

– Sve cure otprilike znam. Igrala sam s Anom Nikšić (Turk), Anom Debelić, Dora Krsnik također je došla iz Lokomotive. Znam da ćemo se slagati na terenu, pratila sam ih kako igraju. Marijeta Vidak i ja možemo se nadopunjavati na lijevoj vanjskoj poziciji. Nadam se da ću klubu pomoći da zajedno ostvarimo neki bolji rezultat u Europi, Ligi prvakinja – zaključila je Ana.