Pehar je našTRENERI SURADNICI // Osvrt Đurđice Zečević

Nakon četiri dana napetosti, viška adrenalina i neizvjesnosti, a na kraju puno sreće i veselja, u miru svoga doma želim dati, gledano iz trenerskog ugla, osvrt na netom završeno prvenstvo Hrvatske u rukometu za djevojčice godišta 2004 i mlađe.

Zahvaljujući odličnom izvještavanju tijekom svih dana natjecanja, ljubitelji rukometa i navijači Podravke detaljno su upućeni u rezultate i sam tijek utakmica, ali ću ih ipak ukratko ponoviti. Na prvenstvu je sudjelovalo 20 najbolje plasiranih ekipa (iz tri regionalne lige), podijeljenih u četiri grupe. Trajanje utakmica bilo je 2×15 minuta.

Roditelji i djecaPodravka je u grupi A za protivnice imala ekipe (u zagradi naši rezultati): Sisak (18:9), Zamet (17:13), Senia (poraz 20:18), Metković (17:10). Tri utakmice dobili smo bez većih problema, dok smo utakmicu sa Seniom izgubili s dva gola razlike. Zatvorio se krug od tri ekipe s istim brojem bodova (Zamet pobijedio Seniu), pa je odlučila međusobna gol razlika po kojoj nam je za gol izbjeglo 1. mjesto u grupi. To nam je otežalo direktan prolaz među 8 najboljih, već smo ulazak u krug morali tražiti u dodatnoj utakmici s Liburnijom (Opatija) kao 3. iz grupe B. Sigurna pobjeda (20:7) i plasman u četvrtfinale.

Na putu prema polufinalu stajala nam je Rugvica, protivnik iz manjeg istoimenog mjesta, ali vrlo dobre rukometne škole, koja nam je već zadavala dosta problema. Kod djevojaka sam osjetila dodatni pozitivni naboj i želju za revanšom zbog nekih prijašnjih poraza. Osjećaj me nije varao, u odličnoj igri dobili smo ih sa devet golova razlike (18:9).

Znala sam koju kvalitetu i potencijal ekipa posjeduje u ovome trenutku i ulazak među četiri najbolje ekipe bio je minimum koji sam zacrtala. Igračice nisam opterećivala time već je dogovor bio ići korak po korak.

Mi smo prvakinjeU polufinalu parovi su bili: Split 2010 – Sesvete i Podravka – ŽRK Split.

Protivnika znamo, na turniru u Rugvici one su odnijele pobjedu. Signal za oprez, ali i dodatnu motivaciju. Ulog (finale) za obje ekipe bio je velik. S tribina imamo sjajnu podršku roditelja-navijača kao i dijela ekspedicije seniorske ekipe koja je u Umag stigla na Završnicu Kupa za žene.

Pobjeda lakša od očekivane (18:11). Erupcija veselja kao da smo osvojili olimpijsku medalju. Suze radosnice djevojaka miješaju se s mojima (a bome i još nečijim). Imamo drugo mjesto, presretna sam kao trener, ali treba uvijek pokušati ići do kraja, a po licima i govoru tijela mojih cura vidim da i one tako misle.

Velika četvorkaFinale. Protivnik ekipa Splita 2010, s nekoliko hvale vrijednih pojedinki. Prošlogodišnji vice prvakinje.

Ukratko: loš početak (2:6), poluvijreme gubimo sai četir razlike (8:12). U poluvremenu dogovor da se sve može stići, da se pojača obrana i efikasnost napada. Drugo poluvrijeme kao iz priče; naša serija od 6:0, rezultatski se vraćamo, prelazimo u vodstvo i zadržavamo (uz dva promašena zicera) gol prednosti do kraja. A na kraju: 16:15 za Podravku. Prvakinje smo! Ponovno izljev radosti, pobjednički ples i primanje pehara i medalja iz ruku predstavnika HRS-a i grada domaćina.

Izbor nagrađenih pojedinki, prema izboru svih trenera, uvijek nosi crtu subjektivnosti, pa neću pogriješiti ako kažem da su još neke naše igračice, osim izabranih, bile vrlo blizu najboljih. Ali svakako je puno važnije od toga, da smo bili ekipa u svakom pogledu, bez obzira tko je i koliko igrao, s puno osjećaja zajedništva i privrženosti klubu čije ime nosimo.

Iz poštovanja prema uloženome trudu svih mojih djevojaka (i onih koje ovaj puta nisu bile sa nama) ne bih u ovom tekstu analizirala učinke pojedinki. Svaka je imala dobrih (više) i slabijih (manje ) trenutaka, a osvojeno prvo mjesto daje mi za pravo reći: imamo vrlo perspektivnu i kvalitetnu generaciju koja može još puno više napredovati.

Zahvaljujem kolegi Pranjiću na izvrsnoj suradnji i nesebičnoj podršci, a u ime svih iz ekipe hvala roditeljima i upravi Kluba na logističkoj i navijačkoj pomoći.

Pobjednički zagrljajPoredak od prvog do četvrtog mjesta:

1. PODRAVKA
2. SPLIT 2010
3. ŽARK SPLIT
4. SESVETE

Najbolja sedmorka prvenstva:

Katarina Škero ( ŽARK SPLIT) – vratarka
Lara Perić (Podravka) – lijevo krilo
Kala Kosavac (Sesvete) – desno krilo
Lana Petričević (ŽARK Split) – pivot
Ema Stručić (Podravka) – vanjski
Gabrijela Zelić (Split 2010) – vanjski
Nika Dedi (Podravka) – vanjski

Najbolje pojedinke prvenstva:

Ana Crnjak (ŽRK Senia) – vratarka
Tija Cvijić (ŽRK Trogir 58) – strijelkinja (47 golova)
Sara Marendić (Split 2010) – igračica
Ana Čukušić (ŽARK Split) – obrambena igračica

Najbolji trener:

Đurđica Zečević (Podravka)

Fair play ekipa:

ŽRK Omišalj – samo 9 negativnih bodova